zaterdag 8 juli 2023 om 08:33

Cees Bol houdt hoop op ritzege Cavendish: “Er komen nog sprints”

Video Cees Bol kon zijn sprinter Mark Cavendish vrijdag in de rit naar Bordeaux goed afzetten, maar zag hem vervolgens tweede worden. Na afloop was de Noord-Hollander ‘zuur’, maar Bol beseft dat er nog kansen aankomen. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Wij wisten al dat hij goed was. Deze tweede plaats is goed voor de moraal en er komen nog sprints aan”, klinkt hij strijdvaardig. “Nu is het vooral zuur, maar het is wel een goede uitslag.”

Bol kon Cavendish in de laatste kilometers nog goed bijstaan, vertelt hij. “Ik zat vaak achter hem in de voorbereiding op de sprint, maar na het opdraaien van de boulevard heb ik hem nog goed kunnen brengen en snelheid kunnen meegeven.”

“Er was wat ruimte op rechts omdat de wind daar vandaan kwam. Ik ben op tijd uitgestuurd, zodat Mark nog kon sprinten.”

Schakelprobleem
Cavendish zelf had het na afloop vooral over een schakelprobleem. Zo schakelde hij in de sprint steeds terug naar zijn twaalf.”Daardoor moest ik weer even gaan zitten om hem op zijn zwaarst te leggen. Dat breekt je cadans natuurlijk wel een beetje. Dus ja, ik ben teleurgesteld en kan er nu even niets anders van maken”, aldus de Brit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.