‘Cervélo TestTeam houdt ermee op’ (update)
donderdag 26 augustus 2010 om 11:38

‘Cervélo TestTeam houdt ermee op’ (update)

Cervélo keert in 2011 niet terug in het peloton. Dat meldt De Telegraaf. Gisteren werd al bekend dat Thor Hushovd en Heinrich Haussler waarschijnlijk de overstap maken naar Garmin. Volgens de ochtendkrant probeert Cervélo ook andere renners met een doorlopend contract bij de Amerikaanse formatie onder te brengen.

Binnen de fietsenfabrikant – dat twee jaar geleden met wielersponsoring begon – bestaat er te weinig draagvlak om door te gaan met een eigen ploeg. Waarschijnlijk gaat het in 2011 fietsen leveren aan Garmin. Met teammanager Joop Alberda, ploegleider Jean-Paul van Poppel en sprinter Theo Bos kende de ploeg een grote Nederlandse inbreng.

Update 11:38
Inmiddels heeft de Nederlandse ploegleider Jean-Paul van Poppel bevestigd dat de ploeg er waarschijnlijk mee ophoudt. “Ik kan niet ontkennen dat het waar is. De toekomst gaat veranderen. Voor mij is het ook nog een vraag hoe. Ik verwacht dat we er helemaal mee stoppen, maar op dit moment kan ik er niks zinnigs meer over zeggen”, aldus Van Poppel tegenover NUSport.

Lees ook:
‘Haussler en Hushovd naar Garmin’

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.