Ceylin del Carmen Alvarado maakt favorietenstatus waar op EK

Ceylin del Carmen Alvarado maakt favorietenstatus waar op EK

foto: Cor Vos

zondag 10 november 2019 om 11:52

Ceylin del Carmen Alvarado kon zondag alleen maar verliezen op het EK veldrijden voor beloften. Echter, de Nederlandse topfavoriet deed in Silvelle wat er van haar werd verwacht: Europees kampioene worden. De zilveren medaille ging naar Anna Kay, terwijl Marion Norbert het brons greep.

Ceylin del Carmen Alvarado zou ook bij de vrouwen de topfavoriet zijn geweest, maar desondanks besloot de Nederlandse om nog één jaar in de beloftencategorie voor de Europese trui mede te dingen.

Het bleek een goede keuze te zijn: Alvarado werd zondagmiddag Europees kampioen bij de beloften vrouwen, al ging dat uiteindelijk niet zonder slag of stoot. In de beginfase van de cross kwam de Nederlandse ten val, waarna ze even problemen had met haar schakelapparaat.

foto: Cor Vos

Zonder al te veel moeite kon Alvarado haar weg vervolgen, maar constant had zij een Britse renster in haar wiel zitten. Anna Kay wist de Nederlandse topfavoriet de gehele wedstrijd weerstand te bieden. Geheel onverwachts was dat ook weer niet: de 20-jarige Kay eindigde recentelijk nog als derde in Bern.

Op anderhalve ronde van het einde moest Kay een gaatje laten toen Alvarado versnelde. Echter, geheel breken deed de Britse nimmer. Alvarado moest druk op de pedalen houden om de Europese titel voor zichzelf op te eisen. Dat lukte Alvarado voortreffelijk, en dus mocht zij zich tot Europees kampioene kronen.

De Franse Marion Norbert bleek de best-of-the-rest te zijn. Zij eindigde als derde. Daarmee troefde ze de sterk gestarte Nederlanders Manon Bakker en Inge van der Heijden af.

foto: Cor Vos

Uitslag EK veldrijden 2019, flag-it Silvelle
Beloften vrouwen
flag-nr1 flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado in 46m23s
flag-nr2 flag-gb Anna Kay op 12s
flag-nr3 flag-fr Marion Norbert op 1m02
4. flag-nl Inge van der Heijden op 1m31s
5. flag-nl Manon Bakker op 1m35s
6. flag-it Francesca Baroni op 3m54s
7. flag-it Gaia Realini op 4m02s
8. flag-hu Blanka Vas op 4m23s
9. flag-gb Harriet Harnden op 5m14s
10. flag-ch Noemi Ruegg op 5m36s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.