Chaves onder de indruk van Porte: “Ik kon hem niet volgen”
Foto: Sirotti
zaterdag 21 januari 2017 om 09:19

Chaves onder de indruk van Porte: “Ik kon hem niet volgen”

Johan Esteban Chaves moet genoegen nemen met plaats twee in het klassement van de Tour Down Under. Er staat deze week geen maat op Richie Porte. “Net zoals de afgelopen jaren plaatste Richie zijn aanval op ongeveer één kilometer van de meet”, analyseert Chaves op de website van Orica-Scott. “Dat is indrukwekkend.”

“We gingen heel snel toen Richie voor de eerste keer een versnelling plaatste”, vervolgt hij. “Ik kon nog mee, maar na een pauze van tien seconden ging hij opnieuw en toen moest ik passen.” Er is geen sprake van teleurstelling bij Chaves. “Ik ben blij dat ik het seizoen in deze vorm kan beginnen. We zitten pas in de derde week van januari en dit is een WorldTour-koers, dus ik kan niet klagen.”

De Colombiaan begint zondag aan de slotetappe met een achterstand van 48 seconden. Zijn tweede plaats is nog niet helemaal veilig, want Nathan Haas (Dimension Data) staat slechts drie seconden achter hem. De twee tussensprints, waar telkens drie, twee en één bonificatieseconde zijn te halen, gaan dus een belangrijke rol spelen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2017 13:34
Ben zeer benieuwd naar zijn seizoen...
21 januari 2017 16:57
Tja, dat vage Australische accent van Richie, ik kan hem ook amper volgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.