Chemiebedrijf Ineos nieuwe hoofdsponsor Team Sky
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 15:38

Chemiebedrijf Ineos nieuwe hoofdsponsor Team Sky

Chemiebedrijf Ineos wordt vanaf 1 mei de nieuwe hoofdsponsor van Team Sky. Dat heeft de Britse ploeg wereldkundig gemaakt. Chemiegigant Ineos is in handen van Jim Ratcliffe, die zich met een geschat vermogen van 21 miljard Britse pond de rijkste man van Groot-Brittannië mag noemen.

Ratcliffe is uiteraard in zijn nopjes, nu de overname definitief is. “Wielrennen is een fantastische sport, waar uithoudingsvermogen en tactiek kernwaarden zijn. Het wint bovendien meer en meer aan populariteit. We zijn als Ineos dolblij dat we nu verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van zo’n professionele ploeg.”

Teammanager Dave Brailsford is er dus in geslaagd om de toekomst van zijn ploeg veilig te stellen. “Dit is fantastisch nieuws voor de ploeg, de wielerfans én de sport in het algemeen. Het feit dat er zo snel duidelijkheid is, geeft aan dat er geloof is in onze toekomst. We weten dat we met Ineos de juiste partner hebben weten te strikken.”

“Het begin van een nieuw hoofdstuk”
“Dit is het begin van een nieuw en opwindend hoofdstuk”, zo concludeert Brailsford, die Sky Sports uitgebreid bedankt voor de jarenlange sponsoring. Vooral de CEO van het Britse bedrijf – Jeremy Darroch – wordt in het zonnetje gezet. “Hij had tien jaar geleden de visie én moed om in te stappen. Hij heeft ons door dik en dun gesteund.”

Hoger budget? 
De ploeg doet geen verdere mededelingen over de overname, maar volgens The Guardian zal het budget van de formatie worden opgekrikt naar maar liefst veertig miljoen pond, een krappe 47 miljoen euro. Dit is meer dan het huidige budget van Team Sky. Hierdoor lijkt de ploeg grootverdieners als Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal te kunnen behouden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.