Chris Froome: “Morgen wordt een beslissende dag”
Foto: Sirotti
zaterdag 8 juli 2017 om 17:50

Chris Froome: “Morgen wordt een beslissende dag”

Chris Froome werd vandaag geen enkele keer door zijn rechtstreekse concurrenten bedreigd, maar verwacht dat het morgen wel anders zal zijn. “Het wordt een heel beslissende rit in deze Tour”, aldus de drievoudige Tourwinnaar in het flashinterview.

“Vandaag was het eigenlijk al heel zwaar, zeker met morgen in het achterhoofd. Het was heel selectief en er was wel wat druk, omdat er gevaarlijke jongens meeschoven in de ontsnapping. Ik denk dan aan Mathias Frank, die al heel wat bewezen heeft in de Tour, en Pierre-Roger Latour. We konden hen niet veel ruimte geven, ook al hadden we zelf twee renners mee.”

Morgen wordt een heel beslissende rit in deze Tour”, verwacht Froome. “Tussen de klassementsmannen gaan er verschillen zijn. Ook de afdaling van de Mont du Chat is vrij tricky. Het wordt een spannend dagje.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2017 17:58
Frank een gevaarlijke man... laat me niet lachen...
8 juli 2017 18:18
Er komt steeds meer onzin uit die Froome, oeioeioei, Frank en LaTour, bibber bibber, tuurlijk.
8 juli 2017 18:20
@RV
Dan hebben jij en Froome eindelijk iets gemeen...
8 juli 2017 18:21
Het was weer behoorlijk lelijk ja. Hegemonie is een veel groter gevaar voor een sport dan lange kabbelende etappes, die er altijd al zijn geweest.
8 juli 2017 18:28
Een van deze renners voor je hebben is geen probleem, maar meerdere van deze renners voor je in het klassement maakt de koers nog moeilijker te controleren, bovendien is dit een tour waarin verschil maken moeilijk Is, als een Frank 3 minuten voorsprong heeft en hij gaat boven zichzelf uit stijgen weet je het maar nooit.
8 juli 2017 18:38
De spanning is al weg na dag 1, toen Froome in de proloog zijn concurrenten op afstand reed.
8 juli 2017 18:47
Het is gedaan met de Tour!
8 juli 2017 18:51
Hij kraamt inderdaad 'bewust' onzin uit. Maar de grote schuldigen zijn zijn concurrenten, die hem en zijn ploeg op geen enkel ogenblik getest hebben. Maar morgen volgt nog een dag. En anders maar in de Pyreneeën. Of misschien gaan ze Froome aanvallen op de Champs Elysées.
De winnaar is bekend, behoudens ziekte of zware inzinking.
8 juli 2017 19:06
Vooral Porte oogt ontzettend armzalig. Porte had op die slotklim het tenminste moeten proberen. Als hij boven gekomen was met een gaatje had hij met zijn tijdritcapaciteiten kans gehad het vol te houden en Roche was als eventuele springplank vooruit.
8 juli 2017 19:09
Prima toch dat hij Frank en Latour als gevaarlijke klanten ziet. Als Sky zich op slechts 6 man focust (zoals vorig jaar) laten ze elke kopgroep gaan en rijden fris en rustig overal achteraan op een minuut of 8. Als ze al achter Frank aan moeten dan rijden ze de rest van de tour achter meer dan 20 'gevaarlijke klanten' aan. Ergo meer werk voor Sky, ergo meer kans op haperende wagonnetjes of opgerookte Skyknechten, ergo meer kans op een open koers.
8 juli 2017 19:19
@Fritsdejeux: Als je op een dag niet wil aanvallen, was dat vandaag wel. Op dat plateau van 10km krijg je een vijftal skyborgs achter je aan als je al een gaatje kunt slaan.
8 juli 2017 19:20
Ben ik dan de enige die niet zo onder de indruk was van Froome op de berg van de mooie meisjes? In vorige tours was hij juist de eerste twee weken heel goed en maakte hij daar al het verschil. Daarna leek hij in week 3 kwetsbaarder te worden.
Nu maakte hij op de eerste de beste klim nu niet bepaald het verschil. Aru was zelfs sneller, maar ook de meeste andere klassementsrenners konden vrij goed in de buurt blijven.
Kan natuurlijk zijn dat hij nu juist op het einde beter is, maar zo niet dan zie ik nog wel iets gebeuren.

Ik vind het in ieder geval onzin om de tour al beslist te noemen. Daarvoor zijn er nog veel te weinig echte tests geweest.
8 juli 2017 19:28
Froome heeft anders opgebouwd. Dat zag je reeds in de Dauphiné. In principe moet hij tijdens de tweede Tourhelft op zijn sterkst zijn. Porte daarentegen zal dan leeglopen als een lekke band.
8 juli 2017 19:34
Zoveel weten we nog niet nee. Het begin is iig niet zo verpletterend geweest als 'normaal' en alleen dat is al iets om blij mee te zijn.
8 juli 2017 19:43
Ha ha ha, wist niet dat ie humor had die Froome. :-)
8 juli 2017 20:04
Morgen zullen ze toch ook weer vol aan de bak moeten. Vandaag was Rowe al niet geweldig, en zullen ze ook aan Kwiat en Knees niet veel hebben aangezien die vandaag al heel veel hebben gegeven. De klimgeiten Henao, Landa, Nieve met Thomas zullen dan het tempo moet bepalen. Dit zal lager zijn dan dat wat Kwiat liet zien, dus kansen voor aanvallers.
8 juli 2017 20:12
Ik verwacht dat er morgen minder dan 5 man in de groep Froome zitten, degene die de sprint wint van die groep wint de etappe.
8 juli 2017 20:29
Het lijkt erop dat Froome nog diplomatieker is geworden, ofwel nog meer een meester is geworden in bakken zand in de ogen strooien.
8 juli 2017 20:30
Of vluchters blijven weg...
9 juli 2017 07:39
Het enige leuke aan deze oersaaie Tour is het feit dat de top twintig binnen 2 minuten staat.
Komt er ooit een beslissende dag in deze Tour ??
9 juli 2017 09:09
Mensen die het na 1 week Tour al hebben over een 'oer saaie' Tour, die 'nooit meer goedkomt' en waarvan 'de winnaar al bekend is sinds dag 1'... Alle bergen voor de klassementsmannen moeten nog komen!?
Ik zie een Tour waar Froome nu op 1 moment aangevallen kon worden en waar hij en z'n team zich meer niet-thuis gaven, dan in de vorige jaren. Ik heb zin in het volgende moment dat Sky getest kan worden. Uiteraard was dat niet gisteren: degene die gisteren zou aanvallen moet dat vandaag bekopen.
9 juli 2017 09:37
Op het moment dat Froome en zijn witte brigade aangevallen wordt, zitten meer volgers te wachten. Yep! Attaqueren die skybots. Uit alle hoeken. Fullgass!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.