Chris Froome verlengt contract met Sky tot en met 2020
Foto: ASO
vrijdag 30 juni 2017 om 19:50

Chris Froome verlengt contract met Sky tot en met 2020

Chris Froome zal ook de komende drie jaar te zien zijn in het shirt van Sky. De drievoudige Tourwinnaar tekende namelijk een nieuw contract bij de Britse formatie.

Froome is al sinds 2010, toen hij de overstap van Barloworld maakte, actief voor Sky. Goed voor een samenwerking van acht jaar, waar nu nog eens drie jaar bijkomt. “Dit was een makkelijke beslissing. Het is altijd een succesvolle samenwerking geweest”, vertelt Froome in het persbericht van de ploeg.

De 32-jarige Brit won in dienst van Sky al driemaal de Tour en geldt ook dit jaar als de onbetwiste kopman van de superformatie.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2017 20:08
Mijn tour is geslaagd als Froome niet op het hoogste schavot staat in Parijs. Sorry.. mag niet antisupporteren, maar sinds het gebaar naar Wiggins heb ik helemaal niets met deze jongen.
30 juni 2017 20:18
edit redactie: niet op de man
30 juni 2017 20:39
Beter iemand die voorzien van 'sorry' zijn mening ventileert dan het eenvoudigweg als 'triest / zielig' bestempelen van meningen. Ik kan er nog veel meer van maken maar moet zo weg.
30 juni 2017 22:48
Om Sky een superformatie te noemen gaat echt veel te ver.
Met de belangrijkste voorwaarde: zero tolerance, heeft Sky niets.
Coach Dave Brailsford kan met zijn ontstekingremmers gewoon lekker aanblijven.
Zou Chris Froome dat motiveren te blijven?
1 juli 2017 00:08
Ik heb niets tegen hem, dat ik 'm geen eindoverwinning gun. Volgens mij juist een vrij aimabele kerel. Ik vind het echter toch wel wat leuker als er wat afwisseling is qua eindwinnaars. Zie liever de komende twee Tour de France-afleveringen een andere winnaar(s) die nog niet eerder gewonnen heeft. In 2019 mag Froome van mij wel weer een keertje.
1 juli 2017 06:45
Als Froome zich daar thuis voelt, waarom niet. In het wielrennen zie je het meer dat renners hun ploeg trouw blijven.
1 juli 2017 08:01
Moet eerlijk zeggen dat ik me ook geen andere ploeg voor kan stellen waar deze a-typische renner bij zou passen. Ik hoop zelf ook op een andere winnaar, persoonlijk hoop ik dat of Contador nog één laatste kunstje uithaalt en dan definitief van het topniveau afzakt, maar de realiteit zegt me dat dat in elk geval niet gaat gebeuren. Dan geef ik Bardet meer kans en die gun ik het ook. Maar ach, zolang het niet Quintana is ben ik snel tevreden!
1 juli 2017 10:44
Dat Sky als enige ploeg 6 miljoen (p/seizoen) kan neertellen voor 1 coureur zal ook wel geholpen hebben bij zijn beslissing....
1 juli 2017 11:09
@Polleke en als er één renner is die het de laatste jaren waar maakt is het Froome wel natuurlijk. Het zal natuurlijk ook wel helpen dat het een Brit is, voor een Britse ploeg. Hij lijkt op zijn plek te zitten en het werkt, waarom zou je dan, als je geen behoefte hebt om ergens anders te kijken dan switchen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.