Chris Froome van start in Ruta del Sol
foto: Sky
maandag 5 februari 2018 om 11:37

Chris Froome van start in Ruta del Sol

Chris Froome begint zijn seizoen in de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol (14-18 februari). Dit meldt zijn ploeg Sky op haar website.

Zijn deelname aan de Spaanse rittenkoers is opmerkelijk vanwege het onderzoek naar zijn verhoogde salbutamolwaarde tijdens de Vuelta. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot de bodem zullen komen van wat er is gebeurd. Het team en ik werken hard om dit te bewerkstelligen”, aldus Froome.

“Ik hoop dat men begrijpt dat ik niet alles kan zeggen nu het onderzoek nog loopt, maar er is niemand gretiger dan ik om zo snel mogelijk verder te kunnen gaan.”

De vorige keer dat de Brit de Ruta del Sol reed, was in 2015. Dat jaar wist hij de eindzege en een ritzege te behalen. In het eindklassement bedroeg zijn voorsprong op Alberto Contador slechts hij twee seconden. “Het is alweer een paar jaar geleden dat ik de Ruta del Sol heb gereden. Het is een koers waar ik in het verleden van heb genoten. Ik kijk er naar uit om weer terug te mogen keren”, aldus de kopman van Sky.

[poll id=”719″]

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 11:40
Kan hem toch niet meer vertrouwen.
5 februari 2018 11:44
Het zou beter zijn als hij zich eerst richt op zijn eventuele vrijpleiting in plaats van doodleuk te gaan koersen.
5 februari 2018 11:44
'Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen', zei een laattwintigste-eeuwse Nederlandse wijsgeer al.
5 februari 2018 11:48
Best knap dat Sky hun gepredikte ethiek per week verder omlaag werkt. Iedere keer als je denkt dat die geloofwaardigheid van Sky wel een dieptepunt heeft bereikt dan melken ze de commerciële koe nog wat verder uit.

Vind het vooral zonde voor de hele wielersport wat die gasten allemaal uitspoken. En al die discussies op verjaardagen en feestjes die je weer moet voeren omdat je wielerfan bent, allemaal dankzij dit getrouwtrek. Als je als sport ooit commercieel vooruit wil komen zal je echt dit soort zaken beter moeten managen vanuit de bonden. Zachte meesters...
5 februari 2018 11:48
Nu lacht hij nog op die foto! Straks niet meer. Zonder Froome zal het dit jaar hopelijk weer een stuk leuker zijn om naar de tdf te kijken,zonder dat scharminkel
5 februari 2018 11:53
Zolang hij niet officieel schuldig is bevonden en daardoor voorlopig of definitief geschorst zal (moeten) worden, mag hij gewoon starten. (Zie het als bij voetbal, Froome heeft een soort rode kaart gekregen, maar hangende het onderzoek mag hij gewoon koersen).
5 februari 2018 11:55
Laat hem lekker starten, dan kan die die schorsing met terugwerkende kracht niet meer zo makkelijk krijgen. En dan straks als de grote koersen beginnen hem alsnog schorsen.
5 februari 2018 11:55
Ja, ik begrijp Froome wel dat hij van start gaat. lekker koersritme opdoen totdat de UCI hem met terugwerkende kracht schorst. >.>
5 februari 2018 11:56
Doe die foto toch weg..
5 februari 2018 11:57
@skylimit
lekker nuttige post... uiteraard mag hij gewoon starten volgens de regels (anders zou het niet van plan zijn heh... ;)).

Het gaat erom dat het moreel redelijk verwerpelijk is. Dat opzich is nog niet eens zo heel groot probleem, maar het feit dat hij net bij Sky zit dat ethiek en openheid als vaandeldrager probeert te prediken dat maakt dit zo lachwekkend en problematisch...
5 februari 2018 12:00
Alsof iemand die tegen 140 km/uur geflitst wordt daar waar je maar 70 mag, nog maanden de tijd krijgt om zich vrij te pleiten en al die tijd zijn rijbewijs niet ingetrokken wordt. Ik vind het neigen naar "all animals are equal but some are more equal than others".
5 februari 2018 12:04
Waarom zou hij niet mogen starten?
Hij heeft ook al heel flink getraind.
5 februari 2018 12:07
Zolang het onderzoek loopt mag hij natuurlijk starten waar hij wil. Om twee redenen:

1. Een schorsing hoort pas in te gaan, nadat iemand ook daadwerkelijk gestraft is. Dan mag die schorsing uiteraard niet meer met terugwerkende kracht zijn, dan zijn alle principes van tafel en kan Sky en Froome alle stront in de wereld over zich heen hebben wat mij betreft.

2. Het is blijkbaar nog niet duidelijk genoeg of er daadwerkelijk valsgespeeld is. Ik ben ook niet zo naïef, maar stel nou dat er daadwerkelijk iets gevonden wordt dat de uitslagen van de test in kwestie kan verklaren, dan zou het te gek voor woorden zijn als Froome puur door de lengte van het onderzoek alsnog een soort schorsing heeft moeten uitzitten.
5 februari 2018 12:10
Alle perikelen van nu ten spijt: de editie van 2015 was wel een heerlijk spektakelstuk, één van de beste van het seizoen zelfs. Dus iets in mij zegt: Ja, leuk!

Wat zou de organisatie hiervan vinden? Aan de ene kant genereert het veel aandacht, aan de andere kant zullen mensen de koers gaan boycotten en er ontstaat een groot risico dat de eindwinnaar geschrapt moet worden.
5 februari 2018 12:11
Benieuwd naar wat teamgenoot Henao hierover te zeggen heeft. Sky hield hem maandenlang aan de kant vanwege eventueel VERDACHTE bloedwaarden, en meneer Froome heeft POSITIEF getest maar gaat gewoon lekker koersen... Dit moet toch niet kunnen?
5 februari 2018 12:12
Quote:
dan zou het te gek voor woorden zijn als Froome puur door de lengte van het onderzoek alsnog een soort schorsing heeft moeten uitzitten.

De lengte van het onderzoek van Froome & co zelf naar een goede verklaring voor een reglementaire overtreding. Onduidelijkheid over die overtreding van een duidelijke grens bestaat er niet.
5 februari 2018 12:13
Eigenlijk moet nu gewoon zo'n team uit het zogenaamde nieuwe wielrennen a la Giant of zo opstaan en zeggen als Sky Froome opstelt, doen wij niet mee... dat zou pas lekker zijn. Kijken wat er dan gebeurt
5 februari 2018 12:16
@ vlek

Ja, maar verdediging hoort toch bij een aanklacht/aantijging? Nogmaals, als er geen geldige verklaring gevonden wordt, hoort de beste man wat mij betreft gewoon twee jaar lang op de strafbank. Maar zolang er nog geen uitspraak gedaan wordt over wat voor straf dan ook, zou het waanzinnig zijn als hij niet gewoon mag rijden. Het grootste deel van de argumentatie die ik lees draait dan volgens mij ook om het niet kunnen uitstaan van de persoon en ploeg in kwestie. Behalve als Poels rijdt natuurlijk...
5 februari 2018 12:19
@illu nee, al dat hypocriete politeke correcte gewauwel van Sky/Froome haters is nuttige post:)
Formeel mag hij gewoon starten. Geen enkele verantwoordelijke instantie/organisatie verbied hem te starten. Nogmaals hij is niet betrapt op het gebruik van doping (dan zou de zaak zo klaar als een klontje zijn).
Het is een zeer grijs gebied, net als qua ethiek en openheid, waarin SKY zich bevindt.
Hopelijk schept het anti-dopingtribunaal snel duidelijkheid.
5 februari 2018 12:20
Dus zijn nieren falen niet meer ,off What is the following Dodge
5 februari 2018 12:21
Quote:
Ja, maar verdediging hoort toch bij een aanklacht/aantijging?

Wat echter niet noodzakelijk betekent dat alles tijdens de zoektocht naar een goede verdediging bij het oude moet blijven. Genoeg voorbeelden te vinden van situaties waarin in die periode de betreffende renner even aan de kant stond.

Quote:
Maar zolang er nog geen uitspraak gedaan wordt over wat voor straf dan ook, zou het waanzinnig zijn als hij niet gewoon mag rijden.

Hij mag rijden. De vraag is of hij ook moet rijden.

Quote:
Nogmaals, als er geen geldige verklaring gevonden wordt, hoort de beste man wat mij betreft gewoon twee jaar lang op de strafbank.

Wat mij betreft schorsen ze hem voor een half jaar, met terugwerkende kracht. Dat staat echter los van de discussie of hij nu gewoon moet koersen terwijl hij deze zaak nog niet heeft afgerond.
5 februari 2018 12:22
online verkopen ze goede oordopjes. die zal hij nodig hebben als ze hem uitfluiten de hele dag
5 februari 2018 12:40
Die lui hebben ook schijt aan alles. Hoop nu helemaal dat ie voor tenminste een jaar wordt geschorst. Dus geen Giro, geen Tour, geen Vuelta dit jaar plus afpakken Vuelta zege vorig jaar.
5 februari 2018 12:44
Blij terug te mogen keren, hij is nooit weggeweest en nog altijd loopt het bodemonderzoek, hoe lang nog voor ze van 2000 1000 kunnen maken.
5 februari 2018 12:49
Juridisch in orde, maar moreel verwerpelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.