Chris Froome van start in Ruta del Sol
foto: Sky
maandag 5 februari 2018 om 11:37

Chris Froome van start in Ruta del Sol

Chris Froome begint zijn seizoen in de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol (14-18 februari). Dit meldt zijn ploeg Sky op haar website.

Zijn deelname aan de Spaanse rittenkoers is opmerkelijk vanwege het onderzoek naar zijn verhoogde salbutamolwaarde tijdens de Vuelta. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot de bodem zullen komen van wat er is gebeurd. Het team en ik werken hard om dit te bewerkstelligen”, aldus Froome.

“Ik hoop dat men begrijpt dat ik niet alles kan zeggen nu het onderzoek nog loopt, maar er is niemand gretiger dan ik om zo snel mogelijk verder te kunnen gaan.”

De vorige keer dat de Brit de Ruta del Sol reed, was in 2015. Dat jaar wist hij de eindzege en een ritzege te behalen. In het eindklassement bedroeg zijn voorsprong op Alberto Contador slechts hij twee seconden. “Het is alweer een paar jaar geleden dat ik de Ruta del Sol heb gereden. Het is een koers waar ik in het verleden van heb genoten. Ik kijk er naar uit om weer terug te mogen keren”, aldus de kopman van Sky.

[poll id=”719″]

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 12:49
Als de andere ploegen nu eens een statement maken door te weigeren tegen een (potentiele) valsspeler te rijden....
5 februari 2018 12:56
Quote:
Als de andere ploegen nu eens aan statement maken door te weigeren tegen een (potentiele) valsspeler te rijden….


Hahaha! Dit is het leukste wat ik de laatste maanden gelezen heb.

Ok, en hoe lang zouden we dan al geen wedstrijden hebben? Ik heb nooit iemand dit horen opperen toen Contador ergens aan de start stond. Of Valverde. Of Ulissi. Of Yates. Of elke andere wielrenner die bewezen (in sommige gevallen ergere) dingen gedaan heeft dan Froome.

Niet starten, omdat er potentiële (of zelfs bewezen) valsspelers aan de start staan... goeie! Dan hebben we helemaal geen sport meer.

De hypocrisie bij sommige/vele volgers vind ik net zo om te kotsen als het valse spel van de renners in kwestie.
5 februari 2018 13:13
Kots. Laat Sky 'm voorlopig lekker uit koers houden. Slappe hap allemaal.
5 februari 2018 13:16
@LyndaLid:
Daar gaat het niet om, dat zijn renners die hun straf hebben uitgezeten (in ieder geval voor dat waarvoor ze straf zouden kunnen krijgen), Froome heeft dat nog niet maar gaat doodleuk door ondanks een onderzoek. Volgens deze redenering mag iedereen tot aan een contra-expertise doorkoersen, dat lijkt me toch niet de bedoeling. Juridisch is dat misschien net iets anders, maar naar de geest van de wet toch zeker niet.
Sky is ieder greintje anti-doping geloofwaardigheid wat ze hadden toch wel kwijt, belangrijkste daarin is immers dat je naar de geest van de wet en niet de letter leeft, dat is precies wat ze niet doen. Blijkbaar hebben ze voldoende vertrouwen dat ze dit straks ook kunnen verkopen naar de buitenwereld, dus zal er wel een voor Froome bijzonder goede oplossing in de pijplijn zitten.

Overigens is het ook niet goed wanneer een 38 jarige Spaanse opa met een gebroken poot de boel naar de Filistijnen rijdt, maar dat is een ander soort probleem.
5 februari 2018 13:18
Nu gaat ie natuurlijk als een natte krant rondrijden en zeggen zie je wel ga niet beter fietsen
5 februari 2018 13:18
Sky neemt iedereen in de zeik, en WF doet weer mee met zo'n foto van een spottende Froome, waarschijnlijk genomen door of onder regie van zijn golddigging manager-echtgenote.
5 februari 2018 13:23
@Ll
Leuk geprobeerd maar die renners hebben ook daadwerkelijk een straf uitgezeten, Froome lijkt er voorlopig mee weg te komen...
5 februari 2018 13:25
@linda
Solidaritijd in het peleton ligt allang achter ons, Sagan was nooit naar huis gestuurd als de ploegen zich verenigd hadden maar waarschijnlijk waren er weinig rouwig om.
5 februari 2018 13:27
Tiernan-Locke, Henao, Wiggins, Froome. Wanneer wordt dit team van de weg gehaald?
5 februari 2018 13:30
@ wceendt

Leuk geprobeerd, maar je hebt duidelijk niet goed gelezen.

Oh, en volgens mij was nou precies de alom geprezen en aanbeden Contador de renner die een schorsing met terugwerkende kracht kreeg. Een schorsing waardoor ie ipv de voorgeschreven twee jaar uiteindelijk maar 4 maanden niet mocht koersen.

Maar Contador is een held een Froome is kanker voor de sport... yeah right. Precies die hypocrisie is om te kotsen, en de meeste mensen proberen die nog te rechtvaardigen ook.
5 februari 2018 13:31
Sky heeft hem vanaf het begin niet voorlopig geschorst, dus deze beslissing is in lijn daarmee. Geen verrassing. Sky en Froome zijn blijkbaar zeker van hun verhaal en vinden voorlopig schorsen een betekenis.
5 februari 2018 13:32
@der effe.....geen enkel team wordt van de weg gehaald, Bardiani mag ook nog gewoon koersen. De sky-haat is wel heel erg groot;)
5 februari 2018 13:33
@ll
En ik had nog wel mijn bril opgezet.
5 februari 2018 13:40
Het niet starten door de andere ploegen zou inderdaad een helder statement zijn maar dat zie ik niet gebeuren. Maar bijvoorbeeld elke koers bij de start een minuut pas op plaats maken en Sky gewoon laten vertrekken kan natuurlijk wel. Geeft volgens mij een sterk signaal zonder organisaties en/sponsors te benadelen.
5 februari 2018 13:41
@wceendt welke bril ??? Ja, inkopertje weet het, maar blijft leuk;)
5 februari 2018 13:57
@jabo Niet starten door andere ploegen / een minuut pas op de plaats maken ? Wat een onzin ? Hiermee geef je wel aan dat je ervan overtuigd bent dat alle andere ploegen helemaal "clean" zijn. Beetje naief om daar vanuit te gaan, toch ?
Er is een spreekwoord in de trant van...wie het hardst schreeuwt...
5 februari 2018 14:55
@LL

De anti-braak middelen zijn in de aanbieding bij de Etos.
5 februari 2018 15:07
Hoe zal de organisatie van Rita, de uitslagen van Froome neer zetten met de vermelding
"onder voorbehoud"?
Stel je voor Froome wint de Ruta (wat ik zelf denk niet gaat gebeuren)
En naderhand wordt hij alsnog geschorst,
dan sta je daar als organisator.
Mijn vraag ; kan.een organisatie van.een wedstrijd een renner weigeren om te laten
starten?
5 februari 2018 15:22
Ik vind het onverstandig zolang er een onderzoek loopt. Tuurlijk mag hij starten maar er is ook nog zoiets als een gedragscode waarmee je waarschijnlijk goodwill kunt kweken. Maar dat is al een gepasseerd station. Dat had Sky moeten doen op het moment dat ze op de hoogte werden gesteld van de uitslag van de test.
Jammer!
5 februari 2018 15:29
Quote vd dag:
"hij is niet betrapt op het gebruik van doping"
5 februari 2018 15:42
Weigeren om te starten vanwege Froome is onzin. Wel hoop ik dat SKY hun werkwijze als een highspeed boemerang retour krijgen.
5 februari 2018 15:51
@marehoek
En.nu
eens ; in.begrijpelijk
Nederlands?
5 februari 2018 15:53
Fietst als een robot, gedraagt zich als een robot.

Exit met deze 'hypochonder'.
5 februari 2018 16:02
@skedel Juist daar draait het om! Als het een dopingmiddel was, dan hadden al die zinloze discussies niet gevoerd hoeven te worden.
5 februari 2018 16:07
Schande! Wie neemt deze knakker nog serieus.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.