Christopher Lawless vliegt naar ritwinst in Tour de l’Avenir
maandag 21 augustus 2017 om 16:14

Christopher Lawless vliegt naar ritwinst in Tour de l’Avenir

Christopher Lawless heeft de vierde etappe in de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. De 21-jarige Brit bleef uit de greep van een aanstormend peloton. De Italiaan Imerio Cima en Noorse wereldkampioen Kristoffer Halvorsen strandden op de dichtste ereplaatsen.

Al vroeg in de etappe formeerde zich een kopgroep van zeven renners: Vasili Strokau en Uladzimir Harakhavik (Wit-Rusland), Alan Riou (Bretagne), Wildy Sandoval (Colombia), Daragh O’Mahony (Ierland), Léo Danes (Auvergne Rhône Alpes) en Georg Zimmermann (Duitsland). Het peloton gaf de vluchters een maximale voorsprong van vijf minuten.

Het bleek bijna de doodsteek voor de kansen van het peloton, want met nog vijf kilometer te gaan hadden de overgebleven Zimmerman en O’Mahony nog altijd een voorsprong van 25 seconden. Toch werden de twee dappere vluchters in het zicht van de haven ingerekend. Hierop besloot Christoper Lawless om zijn kaarten op tafel te gooien. De Brit sloeg een gat, en wist op knappe wijze nipt stand te houden.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2017 16:57
Die lapt toch wel alle wielerwetten aan z'n laars hier.
21 augustus 2017 17:21
Wat is er met Fabio aan de hand?
21 augustus 2017 18:49
Maar waarom 'vliegt'?
21 augustus 2017 18:59
edit WF: artikel is niet door Youri geschreven ;)
laat in het vervolg het redacteur-bashen achterwege, daar zijn onze reacties niet voor bedoeld
21 augustus 2017 21:59
Ja laten we gewoon ANP berichtjes kopieeren dat is veel leuker dan zo'n geinspireerd stukje tekst.
Nee geef mij maar zo'n stukje, zelfs als het misschien een beetje overdreven is (in dit geval weet ik het niet want ik heb niks gezien). Theo Koomen maakte de koers ook nog mooier als ie al was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.