Cian Uijtdebroeks wint meteen voor opleidingsploeg BORA-hansgrohe
foto: Peter Maurer
zondag 21 maart 2021 om 13:39

Cian Uijtdebroeks wint meteen voor opleidingsploeg BORA-hansgrohe

Toptalent Cian Uijtdebroeks heeft zijn start als renner van Auto Eder Bayern, de juniorenploeg van BORA-hansgrohe, niet gemist. De 18-jarige Belg won vandaag namelijk de Erffnungsrennen Leonding Juniors, voor ploeggenoten Luis-Joe Lührs en Emil Herzog.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De junioren reden vandaag in Oostenrijk hun eerste wedstrijd van het seizoen. De koers werd onderweg gedomineerd door de mannen van Auto Eder Bayern en in de finale bleken Uijtdebroeks, Lührs en Herzog over de beste benen te beschikken. De drie ploegmaats reden in winterse weersomstandigheden weg van de tegenstand.

In de slotfase bleek Uijtdebroeks over de meeste krachten te beschikken en onze landgenoot kwam na iets meer dan twee uur koers als eerste over de streep. Lührs kwam een halve minuut later binnen, Herzog verloor nog meer dan één minuut. Ook de nummers vier, vijf, zes, zeven én acht koersen voor het dominante Auto Eder Bayern.

Eind vorig jaar besloot de gewilde Uijtdebroeks een meerjarig contract te tekenen bij BORA-hansgrohe. Er was flinke interesse voor de zeer beloftevolle wielrenner. Onder meer Team Sunweb, Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma streden om zijn handtekening. Uijtdebroeks zal in 2022 de overstap maken naar de WorldTour.

foto: Peter Maurer

‘Er zijn niet veel kansen, dus als je kan winnen is dat heel mooi’
“Het was heel leuk. Het circuit deed me denken aan België, omdat het een beetje als een klassieker was met korte klimmetjes”, reageert Uijtdebroeks. “Dat was wel zwaar, vooral ook met veel sneeuw aan het einde.”

“Vanaf de eerste ronde gingen we vol gas met de ploeg. We bleven uiteindelijk over met drie man van onze ploeg, en daarna werd het een ploegentijdrit. We wilden met z’n drieën op het podium eindigen”, aldus Uijtdebroeks. “We maakten er in de finale een onderlinge wedstrijd van. Het rondje was niet echt perfect voor mij, want de klimmetjes waren niet heel lang en ik ben niet zo explosief. Ik was daarom niet zo zeker dat ik zou winnen, maar op de laatste klim ging ik vol aan op het steilste deel en reed ik weg.”

“Dat ik het seizoen zo begin, is fantastisch. Vorig jaar won ik meteen Kuurne-Brussel-Kuurne, en dat geeft een enorme boost. Er zijn niet veel kansen, dus als je kan winnen is dat heel mooi”, weet het toptalent. “Ik heb al wat trainingskampen met de profploeg gedaan en we gaan nu met de junren naar het Gardameer. Normaal gesproken was er een programma met veel wedstrijden, maar die zijn afgelast. Dat is mentaal lastig. Maar ik moet de focus behouden. Volgend jaar heb ik sowieso wedstrijden met BORA-hansgrohe, dus dat is mijn motivatie nu.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.