Clement: “Ik laat de Giro gewoon op me afkomen”
woensdag 4 mei 2011 om 08:36

Clement: “Ik laat de Giro gewoon op me afkomen”

Na een heus pechseizoen in 2010, waarin hij door blessures in mei al zijn laatste koers van het jaar reed, werkt Stef Clement opnieuw aan de weg naar boven. Vorige week kreeg hij te horen dat hij de geblesseerde Tom Leezer vervangt in de Raboselectie voor de Giro. Hij kan niet echt goed inschatten wat hij van de Giro mag verwachten. “Ik laat het op me afkomen”, zegt hij aan het ANP.

Door zijn problemen aan de rug en de voet zocht Clement vorig jaar de ene arts na de andere op. “Je panikeert, je zoekt overal hulp”, kijkt hij terug. Toen kwam hij terecht bij sportarts Peter Vergouwen. “Hij heeft me vijf uur bekeken. Veel artsen onderzochten alleen mijn voet, omdat vooral daar de pijn zat.” Clement bleek echter problemen te hebben laag in de rug. “Hij somde de klachten op, het klopte precies.”

Maar dit jaar verloopt alles weer beter. “In Romandië heb ik volgens plan elke dag een finale gereden. Je hebt koershardheid nodig”, aldus Clement. “Ik zat echter niet op een plaatsje voor de Giro te azen. Ik had een mooi programma, met Californië en de Dauphiné. Maar ik kijk er wel naar uit. De hele ambiance in een grote ronde is anders. Ik heb nog niet veel gekoerst. Misschien komt die frisheid me van pas om in de laatste week goed te zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.