Contador hoopt dat het meevalt met gehavende knie
dinsdag 16 juli 2013 om 20:14

Contador hoopt dat het meevalt met gehavende knie

Alberto Contador probeerde vandaag in de overgangsrit naar Gap tijdens de afdaling Chris Froome te verrassen. Zijn plan mislukte toen hij onderuit ging. Desondanks kondigt de Spanjaard aan het slot van de Tour attractief te willen maken.

Bij zijn val blesseerde Contador zijn knie. “Ik hoop dat het wat oppervlakkige kneuzingen zijn. Er gaat nu ijs op en ik denk dat ik morgen in orde ben,” geeft hij aan op de site van zijn ploeg Team Saxo-Tinkoff. “Vandaag probeerden we het in de slotfase. Er was een renner van Belkin gelost en de ander lag in de touwen. Ik hoop dat mijn knie mij niet erger zal hinderen dan een mindere nacht slaap. Morgen kan een belangrijke dag worden”, zegt hij vooruitlopend op de tijdrit.

Contador heeft de moed nog niet opgegeven. “Iedereen was erg attent vandaag en het lukte ons niet om in de slotfase het verschil te maken. Maar de benen voelen steeds beter en ik hoop dat ik wat ophef kan veroorzaken in het laatste gedeelte van de Tour. Ik weet niet of we nog kunnen winnen, maar ik hoop dat de tv-kijkers ervan zullen genieten,” geeft Contador aan.

De foto van de geblesseerde knie van Contador:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.