Contador tevreden met vorm: “Benen worden steeds beter”
vrijdag 22 mei 2015 om 11:23

Contador tevreden met vorm: “Benen worden steeds beter”

Alberto Contador snoepte op donderdag weer wat seconden af van Fabio Aru, die met een vertrokken gezicht over de finish kwam. De schouderblessure van de roze trui-drager lijkt per dag minder te worden en ook over zijn benen heeft de Spanjaard inmiddels weinig meer te klagen. Maar zich rijk rekenen, dat doet hij nog niet.

“Mijn benen worden steeds beter”, aldus Contador. “Ik heb een paar dagen alleen over mijn schouder gesproken, maar na die val was het met mijn benen ook niet al te best gesteld. Mijn kneuzingen helen nu goed en ik hoop mezelf te kunnen blijven verbeteren tot het einde. De manier waarop je herstelt maakt het verschil in een grote ronde.”

“Elke seconde is belangrijk en op een slechte dag kan je in de Giro d’Italia minuten verliezen. Dus je moet blijven spelen met het voordeel dat je hebt. Ik heb Aru goed in de gaten gehouden. Hij leek in het begin (van de twaalfde etappe, red.) goede benen te hebben, maar in de laatste vijftig kilometer zag ik dat hij wat zwakjes was. Hij had geen goede dag en dat maakte het verschil. Maar met de etappes in de laatste week, kan er echt nog van alles gebeuren. Het einde is nog ver weg.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2015 15:09
Zonneveld onderschat Contador dus hopeloos. Hij zou ondertussen toch beter moeten weten.
22 mei 2015 15:50
Zonneveld onderschat de preparatie van tegenwoordig, hij zou toch beter moeten weten...
@sven: dat dus :)
22 mei 2015 15:59
Contador heeft in zijn Astana-tijd met Armstrong erbij al bewezen mentaal ijzersterk te zijn; hij is toen op allerlei manieren door de clan 'Bruyneel-Armstrong' weggepest, tegengewerkt en geintimideerd.

Maar hij pakte de winst wel.
22 mei 2015 16:23
@coldeportes
Inderdaad. Prachtige overwinning op Armstrong en zijn 7 ploeggenoten. Bertje is een goede waaierrijder echter aan het eind van de waaieretappe vertelde een andere coureur dat het brak bij Contador.
Armstrong was mee met een aantal ploeggenoten en enkele redelijke klassementsrenners. Armstrong zijn ploeg ging meerijden ipv af te wachten op hun kopman Contador. Vanaf die etappe wist Bertje zeker dat hij niet 8 ploeggenoten had maar 8 concurenten.
Mooi ook dat hij vervolgens Armstrong vernederde door de goede knecht uit te hangen in de laatste bergrit.
22 mei 2015 17:46
@coldeportes
De tijd dat je vrienden had als je won ligt al ver achter ons, laat staan als je 2 keer wint. Mag hopen dat ie naast de tour ook de vuelta nog wint.
22 mei 2015 20:41
Meesterlijk, een genot om naar te kijken.
23 mei 2015 02:27
De manier waarop Contador reageerde na de ongelukkige crash van vandaag zegt alles. Alert, intelligent en fanatiek. Topsporter, beste ronderenner van de afgelopen 10 jaar, zegen voor het wielrennen. Thijs Zonneveld begrijpt Contador niet, da's jammer. Eindigen in roze is het doel. Maar morgen terug in het roze is vrijwel onvermijdelijk. Als de blauwe plekken van vandaag geen roet in het eten gooien, rijdt Alberto Aru volledig zoek. Hij is simpelweg de betere tijdrijder. En het is een erezaak, want ik ben er vrijwel zeker van dat de gentleman Contador zich rot ergert aan de respectloze wijze waarop straatschoffie Aru zich manifesteert. Op het podium alsof 'ie het roze heeft verdiend, kom op zeg. Hij mag blij zijn dat 'ie even mag... dankzij een lullige val. En let op de tijdverschillen die vanaf zondag bergop gaan ontstaan, in het voordeel van Contador.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.