Coquard: “Dat er een Belg wint, is mooi”
foto: Sirotti
donderdag 24 maart 2016 om 10:40

Coquard: “Dat er een Belg wint, is mooi”

Bryan Coquard dacht heel even dat hij Dwars door Vlaanderen had gewonnen. De kleine Fransman stak zijn handen in de lucht, maar zag in de laatste meters Jens Debusschere nog onder door komen. Coquard zat echter geen moment bij de pakken neer, vertelt hij aan Belga.

‘Eerbetoon aan slachtoffers aanslagen in Brussel’
De 23-jarige renner van Direct Energie is nog niet zo heel lang terug in competitie, nadat hij in februari zijn rechter schouderblad brak. Desondanks ging hij in Dwars door Vlaanderen bijna met de zege lopen, al stak Debusschere daar een stokje voor. “De overwinning van Jens is een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De fans konden vandaag hun zinnen eens verzetten na de gruwel die hun land gisteren te beurt viel. Dat er dan nog een Belg wint, is mooi. Ik ben alvast blij dat er vandaag na de aanslagen gekoerst werd in België.”

Gemengde gevoelens
“Wielrenners komen veel in de luchthaven van Zaventem”, gaat Coquard verder. “De vertrekhal is voor ons zeker geen onbekend terrein. Met vandaag te koersen hebben de Belgen laten zien dat ze zich niet laten opzijzetten door enkele terroristen.” De renner van Lotto Soudal had wat meer moeite met zijn overwinning. “Ik beleef deze overwinning met gemengde gevoelens. Ik kan immers niet echt tevreden zijn met deze zege, want mijn land is in shock na de aanslagen van gisteren. Ik hoop echt dat iedereen weer snel de kracht vindt om zo snel mogelijk het echte leven te hervatten”, zei Debusschere na afloop.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2016 10:42
Mooi dat hij er weer is, biedt perspectieven voor zondag.
24 maart 2016 10:44
Quote:
Gek genoeg had de renner van Lotto Soudal wat meer moeite met zijn overwinning.


Hoezo "gek genoeg"..? Hij legt het toch precies uit? Wielrennen is maar een spelletje, zeker als er zoiets gebeurt kan hij zelf gelukkig deze overwinning goed relativeren. Ongelukkige woordkeuze, en Debusschere heeft natuurlijk groot gelijk.
24 maart 2016 10:51
Sympathiek van Coquard. De zegge zondag gun ik hem nu eens zo hard. Het ééntweetje België-Frankrijk heeft idd enigzins een mooie symboliek.
24 maart 2016 12:15
Coquard is echt een totalent. Zo sterk zijn in de sprint, dan heb je aardig wat inhoud. En dat na die blessure. Zijn groeicurve loopt ook gestaag. Ik denk dat hij in de toekomst veel worldtour overwinningen gaat pakken.
24 maart 2016 12:19
@LL
Hij zegt dat hij niet tevreden kan zijn omdat zijn land in shock is. Volgens mij is dat onzin omdat hijzelf blijkbaar niet in shock is? Ik ben zelf eigenlijk niet meer onder de indruk van dit soort dingen zolang er geen bekenden bij betrokken zijn. Wat denk ik geen goede zaak is, maar dat is een persoonlijk dingetje.
24 maart 2016 12:32
Hele mooie woorden van Coquard na een toch wel pijnlijke nederlaag.
24 maart 2016 13:05
Mooi ventje die Coquard, ook in eerdere interviews vond ik hem vaak sympathiek overkomen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.