Cornu gaat voor top tien in Geelong
dinsdag 28 september 2010 om 19:28

Cornu gaat voor top tien in Geelong

Dominique Cornu acht zichzelf in staat om top tien te rijden tijdens het wereldkampioenschap tijdrijden. De renner van Skil-Shimano werd in 2006 (Salzburg) wereldkampioen bij de beloften.

Cornu hoopt voor zichzelf een goed resultaat neer te zetten. De Belg werd in Stuttgart(2007) als neoprof elfde tijdens het wereldkampioenschap tegen de klok. Vorig jaar eindigde hij in Mendrisio nog veertiende.

Tijdens het Belgisch kampioenschap in Habay stelde de 24-jarige kopman van Skil lichtelijk teleur met een vierde plaats. “Ik moet er voorlopig nog niet aan denken om me te meten met mannen als Cancellara.” Maar, zo gaat Cornu verder: “Ik moet in oktober nog 25 worden en heb dus nog niet de macht in de kuiten van mannen die naar de 30 jaar gaan of ouder zijn. Maar ik heb wel een goede voorbereiding achter de rug.”

De Belg vervolgt: “Training na training voelde ik me beter worden op mijn tijdritfiets en dat is een goed signaal. Je één voelen met de fiets is een must voor een goed resultaat. Een plaats bij de eerste 10 zou ik al als een flinke uitslag aanzien. Maar nog belangrijker voor mij is dat ik na 55 km kan zeggen dat ik onderweg niets heb laten liggen”, zo zei hij tegen Het Laatste Nieuws.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.