Cras naar Lotto Soudal, Debusschere naar Vital Concept

Cras naar Lotto Soudal, Debusschere naar Vital Concept

Jens Debusschere - foto: Cor Vos

Katusha-Belgen Steff Cras en Jens Debusschere hebben voor volgend seizoen een nieuwe ploeg gevonden. Cras keert terug naar eigen land bij Lotto Soudal, Debusschere gaat met Vital Concept een Frans avontuur aan. Dat ontving WielerFlits uit betrouwbare bron.

Cras verlaat Katusha Alpecin na twee jaar om aan de slag te gaan bij Lotto Soudal, de ploeg waar hij in het verleden al voor het belofteteam reed. Afgelopen weekend finishte de 23-jarige Belg zijn eerste wielermonument, namelijk de Ronde van Lombardije. Op de 26ste positie, op drieënhalve minuut van winnaar Bauke Mollema, was hij de beste Katusha-renner in de uitslag. Ook bracht hij dit seizoen zijn eerste grote ronde tot een goed einde: in de Vuelta a España eindigde hij 76e.

Ook Cras’ zeven jaar oudere ploeggenoot Debusschere heeft een nieuw onderkomen gevonden. De coureur uit Roeselare trekt naar Vital Concept-B&B Hotels. Na een degelijk voorjaar, waarin hij ereplaatsen behaalde in Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse en Gent-Wevelgem, trok hij naar de Tour de France. In La Grande Boucle behaalde hij in de sprintersetappe naar Toulouse met de vijfde plaats zijn beste resultaat, achter ritwinnaar Caleb Ewan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.