Critérium du Dauphiné: McNulty klassementskopman UAE Emirates, Molano voor de sprints
foto: Cor Vos
zaterdag 4 juni 2022 om 12:05

Critérium du Dauphiné: McNulty klassementskopman UAE Emirates, Molano voor de sprints

Tadej Pogacar kiest met de Ronde van Slovenië voor een alternatieve voorbereiding op de Tour de France, maar dat weerhoudt UAE Emirates er niet van om met ambities naar het Critérium du Dauphiné. Brandon McNulty is de aangewezen man om een klassement te rijden. Ondertussen wil Juan Sebastián Molano zich mengen in de massasprints.

McNulty wist dit seizoen al drie keer te winnen. Hij won de Trofeo Calvia, Faun-Ardèche Classic en een rit in Parijs-Nice. Telkens deed hij dat met een solo. Bovendien werd hij tweede in de Volta ao Algarve, achter Remco Evenepoel. Nadat hij in Luik-Bastenaken-Luik ten val kwam en in de Ronde van Romandië af moest stappen met bronchitis, bereidde hij zich voor op de Dauphiné.

“Sinds het begin van het jaar is de Dauphiné een doel geweest. Ik heb een goede trainingsopbouw gehad richting deze wedstrijd. Het niveau zal erg hoog liggen, maar we komen hier met een sterk team en we proberen om actief te zijn in elke etappe”, aldus McNulty, die na een maand zonder koers weer zijn rentree maakt. “Ik ben weer helemaal gezond en over het algemeen is het tot nog toe een fantastisch seizoen geweest. Ik kijk er erg naar uit om aan het tweede deel te beginnen.”

In de Dauphiné zal de Amerikaan het gezelschap krijgen van onder andere Juan Ayuso, de nummer vier van de Ronde van Romandië. Ook George Bennett, Ivo Oliveira, Oliviero Troia en de eerdergenoemde Molano zijn erbij. Die laatste won de slotrit van de Boucles de la Mayenne. In de Dauphiné hoopt de Colombiaan daar een vervolg aan te geven door een nieuwe zege op zijn palmares bij te schrijven.

Selectie UAE Emirate flag-ae voor het Critérium du Dauphiné flag-fr (5-12 juni): 
flag-co Camilo Ardila
flag-es Juan Ayuso
flag-nz George Bennett
flag-us Brandon McNulty
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-pt Ivo Oliveira
flag-it Oliviero Troia

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.