Cycling Vlaanderen zet nog meer in op groei vrouwenwielrennen

maandag 15 februari 2021 om 17:59
Cycling Vlaanderen zet nog meer in op groei vrouwenwielrennen

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Cycling Vlaanderen wil het vrouwenwielrennen in België verder ondersteunen. Na het project ‘Zij aan zij’ komen daar in 2021 nog drie nieuwe projecten bij. Daarmee wil Cycling Vlaanderen recreatief fietsende vrouwen, meisjes van 15-18 jaar en alle koersende vrouwen aangesproken.

Met de nieuwe projecten wil Cycling Vlaanderen meer meisjes en vrouwen op de fiets krijgen. Een van de projecten heet ‘Kopvrouwen’ en is gericht op alle vrouwen van boven de 18 jaar. Er wordt een actieve ploeg gecreëerd die volledig begeleid wordt, waarna het doel is om dit jaar nog een kermiskoers of -cross te rijden.

Voor meisjes van 15-18 jaar wordt dan weer een ‘strijdlustklassement’ in het leven geroepen, waarbij het strijdt tegen andere leeftijdscategorieën. “Het vrouwenwielrennen in Vlaanderen had een boost nodig, en dat is waar we dit jaar in volle vaart naartoe sprinten”, zegt Anne-Laure Gheerardyn, coördinator vrouwenwielrennen bij Cycling Vlaanderen.

“Meisjes en vrouwen kennis laten maken met het wielrennen, ondersteunen waar nodig en begeleiden in hun traject. Als federatie willen we er voor iedereen zijn, en dat met één hoofddoel: plezier beleven op de fiets”, aldus Gheerardyn.

Meer info omtrent het actieplan ‘Vrouwenwielrennen’ van Cycling Vlaanderen is hier te vinden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

richard van wijngaarden 16 februari 2021 om 08:31

Leuk initiatief hoor, maar wat toch vaak het allerbeste helpt bij het ontwikkelen van interesse in een sport is het hebben van een boegbeeld, een idool waar die jonge meiden tegen op kunnen kijken….die hebben ze dus niet in Vlaanderen. Helaas.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.