Daan Olivier maakt comeback bij De Jonge Renner
foto: Sirotti
donderdag 25 augustus 2016 om 16:46

Daan Olivier maakt comeback bij De Jonge Renner

Daan Olivier gaat weer koersen. De 23-jarige Zuid-Hollander maakte afgelopen weekend zijn rentree in het amateurpeloton. Vorig jaar leverde hij nog zijn contract in bij Giant-Alpecin, vanwege motivatieproblemen. “Ik ben onwijs goed opgevangen door mijn oude club De Jonge Renner”, vertelde Olivier eerder deze week aan WielerFlits.

Plezier
De ex-prof kwam er deze zomer tijdens een trainingsstage met BMC-renner Floris Gerts achter dat hij het koersen heeft gemist. “Ik wil mijn plezier weer terugvinden en dat is onwijs aan het lukken. Ik heb het enorm naar mijn zin en afgelopen weekend mijn eerste twee koersen gereden in Frankrijk. Dat was de eerste dag wel zwaar en kon ik net niet mee met de kopgroep. Ik werd toen twintigste. De tweede dag kon ik wel mee, samen met Daan Meijers. Samen hebben we het toen mooi gespeeld en wist Daan te winnen. Het was een super leuk weekend! Ik heb expres mijn mond gehouden, omdat ik in alle rust terug wilde komen. En om te kijken hoe het me beviel en dat is onwijs goed gegaan.”

Ambitie eerst op tweede plan
Dinsdag reed Olivier in België nog de Omloop van de Grensstreek. “Na de eerste keer Kemmelberg heb ik eigenlijk de gehele dag met drie man in de kopgroep gereden. Op drie kilometer van de streep werden we helaas teruggepakt, dus dat was wel jammer. Het gaat in ieder geval goed”, vertelt hij enthousiast. Met zijn terugkeer rijst ook de vraag of het voormalig klimtalent de stap naar de profs ambieert. “Dat weet ik nog niet. Als ik het plezier erin houdt en het gaat goed, dan is er niets mooiers dan prof zijn. Maar dat is nu niet het concrete doel. Ik wil eerst lekker genieten en mezelf niet te veel druk op leggen. Overhaasten en heel snel goed proberen te zijn, is een fout die ik eerder al eens maakte.” Olivier rijdt de komende weken in ieder geval de Ronde van Midden-Nederland, de Eurode Omloop en de Ronde van Midden-Brabant.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2016 16:44
Ook Marc Goos maakt zijn comeback bij DJR. Eindelijk een einde aan de bizarre situatie waarin hij zat bij Lotto-Jumbo.

www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/wielrenner-marc-goos-en-lottonl-jumbo-verlost-van-elkaar-1.6297730
26 augustus 2016 20:23
Wat mij is bijgebleven van het afscheid van Olivier, is zijn weerzin tegen het 'wereldje'. Waarbij de interviewer van dienst de kans voorbij liet gaan om te vragen wat hij daar nou eigenlijk mee bedoelde.

Om die lijn door te trekken, ben ik benieuwd in hoeverre dat 'wereldje' in anderhalf jaar tijd is veranderd. Al kan het natuurlijk voldoende zijn, om niet voortdurend het obligate #keepchallenging voor je kiezen te krijgen.
26 augustus 2016 20:35
@xistnc
Wat is er toch mis met dat keep challenging als je de uitdaging zelf aangaat, nou net de zelfdiscipline waar het om draait. Tour de l'avenir bewijst dat 19 jarigen ook kunnen excelleren.
26 augustus 2016 21:26
@schipperaar
Ken je het verschil tussen kriebel en jeuk?
27 augustus 2016 01:51
Blijft een vreemd verhaal. Eerst was het niks, inclusief het monomane nomadenbestaan en nu is prof zijn weer 'het mooiste dat er is'.....

Mark my words: gaat 'm niet meer worden. Te instabiel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.