Dani Navarro mee naar Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos
maandag 18 november 2019 om 19:16

Dani Navarro mee naar Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy heeft zich verzekerd van de diensten van Daniel ‘Dani’ Navarro voor 2020. De 36-jarige Spaanse klimmer komt over van Katusha-Alpecin, dat stopt en de licentie heeft verkocht aan Israel Cycling Academy.

“Ik wist maandenlang niet wat er ging gebeuren”, doelt Navarro op de onzekerheid over de toekomst van Katusha-Alpecin. “Sinds mei leven wij al met die twijfel. Toen het nieuws kwam dat ik de kans krijg om door te gaan met Israel Cycling Academy, was ik heel blij.”

“Ik heb de ploeg van een afstand gevolgd. Mijn indruk is dat zij hun renners de kans geven om vrij te koersen. Er is een geweldige steun en rust. Dat is waar ik nu naar uitkijk, om weer te genieten van wielrennen”, aldus de klimmer. “Ik geloof dat ik veel te bieden heb. Ik heb een moeilijk jaar gehad met een val in de Giro d’Italia, wat mij zes weken kostte. Maar nu ben ik fit en klaar om te koersen.”

Navarro wil zijn ervaring als helper van Alberto Contador, Lance Armstrong en Andreas Klöden gebruiken bij zijn nieuwe ploeg. “Ik kan hetzelfde doen voor Daniel Martin en Ben Hermans in de bergen”, geeft hij aan. Eerder kwam Navarro uit voor Liberty Seguros, Astana, Saxo Bank en Cofidis.

De transfer van Jenthe Biermans naar Israel Cycling Academy wist WielerFlits eind oktober al te melden. Ook Rick Zabel en Mads Würtz Schmidt gaan mee naar de Israëlische formatie.

Geef een reactie