Daniel Felipe Martínez verzekert zich van podium: “Gewerkt aan consistentie”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 20:50

Daniel Felipe Martínez verzekert zich van podium: “Gewerkt aan consistentie”

Daniel Felipe Martínez wist in de twintigste etappe van de Giro d’Italia definitief zijn tweede plek veilig te stellen. De Colombiaan van BORA-hansgrohe gaat daarmee voor het eerst in zijn loopbaan op het podium van een grote ronde eindigen. “Ik heb hier heel hard voor gewerkt”, zei hij tegen Colombia.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martínez werd derde in de daguitslag, en zijn positie leek geen moment in gevaar te zijn geweest. “Ik dank God dat het is gelukt deze Giro. Het grootste doel dat ik in mijn leven had heb ik hiermee bereikt. Ik werd geïnspireerd toen ik aan mijn kinderen dacht. Ik hoop dat ze het ooit terugzien en het onthouden”, aldus de klimmer.

Voor Martínez komt dit resultaat enigszins als een opluchting, want eerdere pogingen om een klassement te rijden in een grote ronde vielen al in het water. “Ik heb veel aan mijn consistentie gewerkt. Het is nu eindelijk goed gegaan waar het andere keren misliep. Maar dat is het leven: doorzetten en volhouden. Gelukkig heb ik nu een goede prestatie geleverd”, zei hij.

Martínez reed een keer eerder top-10 in een grote ronde. In de Giro van 2021 eindigde hij op de vijfde plek als meesterknecht van toenmalig eindwinnaar Egan Bernal. Toen kwam hij nog uit voor INEOS Grenadiers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.