Daniel Martin kopman Quick-Step Floors in Catalonië
Martin won vorig jaar de aankomst op La Molina - foto: © Etixx-Quick-Step/Tim De Waele (archief)
zondag 19 maart 2017 om 14:36

Daniel Martin kopman Quick-Step Floors in Catalonië

Quick-Step Floors zet in de Ronde van Catalonië vol in op Daniel Martin. De Ierse kopman won vorig jaar de etappe naar La Molina en eindigde tevens als derde in het eindklassement. “We hebben er vertrouwen in dat we een nieuw mooi resultaat kunnen behalen”, zegt ploegleider Geert Van Bondt in aanloop naar de rittenkoers.

“We hebben grote ambities met Dan. Hij heeft dat al laten zien met een goede vorm in Parijs-Nice”, aldus De Bondt. “Het hele team is er voor hem, maar sommige etappes passen ook bij de kwaliteiten van Gianluca Brambilla en Petr Vakoc. Zij zullen daar ook hun kansen krijgen op een goed resultaat.”

De veertig kilometer lange ploegentijdrit op dag twee zal van groot belang zijn. “We zijn ons ervan bewust dat dit een grote rol gaat spelen in de eindstand van de Ronde van Catalonië, dus ons doel is om daar in de top drie te eindigen. De twee aankomsten bergop komen daarna pas, maar als je ongeveer een halve minuut verliest in de ploegentijdrit, wordt het lastig om die tijd nog terug te pakken. We zullen ons huiswerk goed moeten doen”, kijkt De Bondt vooruit.

Julian Alaphilippe start hier niet. De Fransman, die gisteren nog derde werd in Milaan-San Remo, rijdt begin april de Ronde van het Baskenland.

Selectie Quick-Step Floors voor de Ronde van Catalonië 2017
flag-it Gianluca Brambilla
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Laurens De Plus
flag-ie Daniel Martin
flag-es Enric Mas
flag-de Maximilian Schachmann
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoc

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2017 14:46
Normaal gesproken zou ik Quick-Step wel in de top-3 van een TTT verwachten. Maar er zitten hier denk ik toch te veel lichte jongens in om dat echt te gaan halen.

Op papier zijn de teams van BMC, Sky, Movistar, Orica , TLJ toch wel een stukje sterker voor deze discipline. Ik reken op een Martin die in de achtervolging moet.
19 maart 2017 15:17
@Noud89

Met dit team van Quick Step denk ik ook dat ze niet opgewassen zullen zijn tegen de door jou genoemde teams. Hopen voor Martin dat de schade in de TTT meevalt, want het klimwerk in deze ronde ligt hem wel goed. Bovendien is hij natuurlijk erg taai en ook daardoor een serieuze kandidaat.
19 maart 2017 15:19
Vreemde keuze om zoveel klimmers mee te nemen naar een korte ronde met een TTT van 40+ km. Normaal zou ik Dan als een van de topfavorieten aanwijzen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij hier serieus voor eindwinst kan gaan meedoen. Zeker omdat hij meer van de laatste kilometer is dan van de lange aanval , en dus geen minuten goed gaat maken.
19 maart 2017 15:25
Edit redactie: Bedankt, die zin klopt niet. Is aangepast!
19 maart 2017 16:13
Ik zou deze ploeg toch niet afschrijven hoor. Het profiel TTT is geaccidenteerd. Onderschat de motor van Serry, De Plus, Mas en Vakoc niet.
19 maart 2017 18:38
Cavagna en schachmann ook allebei naar etixx gekomen voor hun talent in het tijdrijden dus kunnen zich hier bewijzen. Serry vakoc en de plus kunnen idd ook goed uit de voeten tegen de klok.
20 maart 2017 11:20
ergens live te volgen......milaan san remo op eurosport is me slecht bevallen met die bagger commercials....!
20 maart 2017 13:37
Heel benieuwd hoe lang De Plus kan meegaan in de zware bergritten straks!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.