Daniel Martin wint Prijs van de Superstrijdlust
foto: Sirotti
zaterdag 28 juli 2018 om 16:29

Daniel Martin wint Prijs van de Superstrijdlust

Daniel Martin heeft de Prijs van de Superstrijdlust gewonnen. Na het tellen van de publieks- en jurystemmen is de Ier als winnaar uit de bus gekomen. Martin kleurde deze Tour de France door te winnen op de Mûr-de-Bretagne en door veelvuldig aan te vallen in het groepje der favorieten, zelfs als hij vlak daarvoor gelost was.

Martin eindigde als derde in de publiekstemming. Lawson Craddock, die in de eerste etappe ten val kwam en vervolgens gehavend de Tour op de laatste plaats wist uit te rijden, en Julian Alaphilippe, die de bolletjestrui en twee ritten won, eindigden daarin voor hem. De jury besliste vervolgens dat Martin het meer verdiende dan de Amerikaan en de Fransman, waardoor de Ier van UAE Emirates Warren Barguil opvolgt als winnaar van de Prijs van de Strijdlust.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2018 18:47
Proficiat echt verdiend dit jaar.
Vorig jaar verdiende De Gendt het.
28 juli 2018 18:58
Onverwachte keuze, je zou inderdaad denken aan Alaphilipe (hoewel die de bollen al heeft). Maar wel een terechte keuze.
28 juli 2018 19:00
Typisch deze reacties, iedereen moet maar aanvallen, Sky ontregelen, als je het niet doet ben je laf en saai. Doet iemand het, oké, niet altijd tactisch, maar toch. Het is de prijs voor "de strijdlust", niet voor "de calculator". Als dat de prijs zou zijn, zou heel Team Sky in aanmerking komen.
28 juli 2018 21:40
Eh, tja. Alaphilippe verdient deze prijs toch meer. Zat er zowat iedere dag bij, ging zowel voor etappes als de bollen en pakt beide. Daniel valt 1x goed aan op mur de Bretagne en verder zijn het kansloze aanvalletjes geweest richting niets. Beide Izagirre broers verdienen deze prijs nog meer.
28 juli 2018 22:00
Best logisch dat ze een renner kiezen die niet ook nog voor een trui gehuldigd worden morgen. Dus geen Sagan of Alaphilippe. En dan vind ik de aanvallen van Martin ook meer getuigen van een groot aanvalshart dan 4x in de lange vlucht zitten.
En hoezo domme aanvallen? Hij valt niet aan om TD of CF of GT te kloppen maar om de nummers 5-10 op achterstand te zetten. Hij weet dat de top 5 te hoog is gegrepen en heeft gestreden voor plek 6-7 via heel wat aanvallen bergop. Kan prima leven met hem als winnaar
29 juli 2018 09:54
Het gaat om strijdlust, niet aanvalslust. Deze jongen werd continu gelost en knokte zich dan puur op karakter (het zag er niet uit hoe hij op de fiets zat) weer terug naar de favorieten om vervolgens door te gaan in de aanval. Meer dan terechte winnaar, en denk niet dat er ook maar iemand meer aanspraak maakt. Met name ook Ala niet: die was gewoon continue de beste van de aanvallers, maar dat zegt niets over strijdlust.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.