Danny van Poppel houdt Groenewegen van tweede ritzege in Yorkshire
Foto: Sirotti
zaterdag 30 april 2016 om 18:34

Danny van Poppel houdt Groenewegen van tweede ritzege in Yorkshire

Danny van Poppel heeft de tweede etappe in de Tour de Yorkshire gewonnen. De Sky-renner versloeg Dylan Groenewegen in een massasprint met miniem verschil en daarmee hield hij zijn landgenoot van LottoNL-Jumbo af van een tweede overwinning op rij. Er was een fotofinish nodig om de winnaar van de tweestrijd tussen de Nederlanders aan te wijzen.

Groenewegen blijft leider
Groenewegen heeft aan zijn tweede plaats wel genoeg om zijn leiderstrui te behouden. Zijn voorsprong op Van Poppel, die klimt naar plaats twee, bedraagt zes seconden. De Tour de Yorkshire eindigt morgen met een bijna tweehonderd kilometer lange etappe naar Scarborough.

Aanvalslust Edet niet beloond
In aanloop naar de zenuwslopende sprint in de straten van Doncaster, mochten de vluchters de 135 kilometer lange etappe van wat glans voorzien. Nicolas Edet speelde daarbij een belangrijke rol. De Fransman van Cofidis reed eerst solo weg en kreeg vervolgens het gezelschap van zes metgezellen. Toen dat groepje werd uitgedund tot een viertal, was Edet er nog steeds bij. De Belg Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise), de Deen Michael Mørkøv (Katusha) en de Brit Joshua Edmondson hielden hem gezelschap.

Het scenario van de verwachte massasprint liep echter geen moment serieus gevaar. Met nog tien kilometer te gaan werden de koplopers opgeslokt en konden de sprintersploegen hun kopmannen in stelling gaan brengen. Caleb Ewan kwam net als gisteren tekort, maar Van Poppel wist Groenewegen nu wel partij te bieden. Na het zien van de finishfoto bleek zijn eerste overwinning in het shirt van Sky zelfs een feit te zijn. Achter de Nederlanders sprintte de Duitser Nikias Arndt van Giant-Alpecin naar plaats drie.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
30 april 2016 22:40
@Natrix maura. Die is al wat ouder, he? ;)
1 mei 2016 00:04
Niet het sterkste spintersveld hier lijkt me: maar toch lekker "2 uit 2" .
1 mei 2016 00:08
Weet iemand of hier beelden van te bekijken zijn?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.