David Gaudu zegeviert in Faun-Ardèche Classic

David Gaudu zegeviert in Faun-Ardèche Classic

foto: Cor Vos

zaterdag 27 februari 2021 om 16:25

David Gaudu heeft de Faun-Ardèche Classic gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ bleef na 171 kilometer wedstrijd over met Clement Champoussin, die hij naar de tweede plaats verwees. Hugh Carthy werd derde.

Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met vier renners. Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA), Rui Oliveira (UAE Team Emirates), Valentin Ferron (Total Direct Energie) en Stuart Balfour (Swiss Racing Academy) reden een voorsprong van vier minuten bij elkaar.

In het peloton controleerden Cofidis en Groupama-FDJ de voorsprong. Met nog 25 kilometer te gaan haalden zij de kopgroep weer bij. Kopmannen Guillaume Martin en David Gaudu mochten het daarna proberen zelf af te maken. Daar hadden zij nog drie noemenswaardige heuvels de tijd voor: de steile Mur du Cornas, de lange Côte de Saint-Romain-de-Lerps en de steile Côte du Val d’Enfer.

Op die eerste heuvel ontbrandde de finale. Na een aanval van Laurens Huys bleven er negen renners vooraan over: Huys, Martin, Gaudu, Carthy, Champoussin, Victor Lafay, Aurelien Paret-Peintre, Aleksandr Vlasov en Simon Carr.

Carthy, Champoussin en Gaudu blijven over
De Côte de Saint-Romain-de-Lerps bracht daarna drie kandidaat-winnaars bij elkaar. Carthy plaatste een beslissende aanval en ging even alleen aan de leiding, maar zag ook snel weer Champoussin en Gaudu aansluiten.

Die drie renners leken vervolgens naar de laatste beklimming van de dag te rijden, tot de Brit moest lossen in de afdaling. Op de Val d’Enfer streden Gaudu en Champoussin uiteindelijk om de overwinning. De twee Fransen bestookten elkaar tevergeefs met aanvallen. Een sprint wees vervolgens de winnaar aan: Gaudu.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.