David van der Poel wil NK snel vergeten
Foto: Orange Pictures / André Weening
zondag 14 januari 2018 om 21:30

David van der Poel wil NK snel vergeten

Het Nederlands kampioenschap veldrijden was niet de meest gelukkige cross voor David van der Poel. “Misschien was het wel mijn slechtste wedstrijd van het seizoen”, zei de Corendon-Circus-coureur er op de persconferentie zelf over. Toch stond hij met brons op het podium.

“Het NK was niet wat ik ervan verwacht had”, vertelt de oudste zoon van Adrie van der Poel, die meerdere keren – zonder erg – ten val kwam. “Ik heb veel gesukkeld vandaag. Technisch was het niet best wat ik liet zien. De derde plek was al gaan vliegen. Na de valpartij van Corné van Kessel – die veel pijn leek te hebben – kon ik toch nog opschuiven. Maar eigenlijk had ik daar geen vertrouwen meer in, ook het goede gevoel was weg. Dit was een van mijn slechtste crossen van het seizoen. Ik hoop dat ik deze wedstrijd snel kan vergeten. Toch heb ik met brons mijn doel bereikt en daar moet ik blij mee zijn.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2018 22:01
Precies zoals mijn dochtertje van 9 over sporters zegt: 'als ze winnen en ze waren niet goed, zijn ze ontevreden, winnen ze niet terwijl ze zich goed voelen, zijn ze ook ontevreden..' :-)
15 januari 2018 08:43
@Bartman,
Grappig, precies niet wat gebeurd is. Hij voelde zich niet goed en won ook niet.
15 januari 2018 08:52
Die struikelpartij op de trap zag er behoorlijk knullig uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.