Davide Cimolai zegeviert in Trofeo Laigueglia
donderdag 19 februari 2015 om 15:56

Davide Cimolai zegeviert in Trofeo Laigueglia

Davide Cimolai heeft de Trofeo Laigueglia op zijn naam geschreven. Hij versloeg Francesco Gavazzi (Southeast) en Alexey Tsatevich (Katusha) in de sprint. Cimolai wist nog niet eerder een profkoers te winnen.

In het begin van de wedstrijd reden vier renners weg van het peloton. Jonathan Paredes (Colombia), Nicola Gaffurini (MG.Kvis Vega), Adriano Brogi (d’Amico-Bottecchia) en Jérôme Cousin (Europcar) vormden de kopgroep van de dag. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van zeven en een halve minuut.

Op veertig kilometer van het einde werd Cousin als laatste van de kopgroep ingerekend door het peloton. Lampre-Merida en Cannondale-Garmin zorgden daarna dat het tempo vooraan hoog bleef. Het duurde vervolgens lang voordat een renner een nieuwe aanval plaatste. Pas op tien kilometer voor de meet kwam er weer een ontsnappingspoging: Ilnur Zakarin (Katusha) gooide een bommetje, maar hij werd snel bijgehaald.

Niet veel later plaatste Linus Gerdemann (Cult Energy) een demarrage. Hij kreeg Simone Stortoni (Androni Giocattoli) en opnieuw Ilnur Zakarin met zich mee. Zakarin bleek over goede benen te beschikken en reed snel van zijn twee vluchtmaten weg, maar ook deze keer kon hij niet vooruit blijven. In de slotkilometer werd hij teruggepakt.

Een sterk uitgedund peloton stevende vervolgens af op een sprint. Hierin beschikte Davide Cimolai (Lampre-Merida) over de snelste benen.

Laigueglia
flag-it Trofeo Laigueglia 2015 (1.HC)
Uitslag: Laigueglia – Laigueglia (191.8 km)

1. flag-it Davide Cimolai (Lampre-Merida) in 4u53m47s
2. flag-it Francesco Gavazzi (Southeast) allen in z.t.
3. flag-ru Alexey Tsatevich (Katusha)
4. flag-it Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale)
5. flag-it Fabio Felline (Italiaanse selectie)
6. flag-fr Angelo Tulik (Europcar)
7. flag-us Brent Bookwalter (BMC Racing)
8. flag-dk Rasmus Guldhammer (Cult Energy)
9. flag-it Simone Petilli (Unieuro Wilier Trevigiani)
10. flag-es Javier Mejias (Novo Nordisk)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.