De Gendt: “Dankzij onze helm is hoofdletsel vermeden”
Foto: Sirotti
zaterdag 20 februari 2016 om 11:25

De Gendt: “Dankzij onze helm is hoofdletsel vermeden”

Opnieuw werden er gisteren tijdens een training renners slachtoffer van een aanrijding met een auto. Deze keer waren het Thomas De Gendt en Gert Dockx van Lotto Soudal die een trainingsritje zagen eindigen in het ziekenhuis. Ze hielden daar in ieder geval kneuzingen en schaafwonden aan over. Of er ook breuken zijn, moet uit nader onderzoek blijken.

De Gendt klaagde over pijn aan zijn nek, rug, pols en vingers, maar was ook opgelucht dat ergere verwondingen waren uitgebleven. “Dankzij onze helm is hoofdletsel vermeden, denk ik”, constateert hij op de website van zijn ploeg. “Onze fietsen zijn kapot, maar al met al hebben we geluk gehad, het had veel erger geweest kunnen zijn.”

Dockx heeft vooral last van zijn been. “Doordat de auto van rechts kwam, is vooral mijn rechterbeen stevig geraakt door de bumper van de auto. Steunen lukt, maar stappen is moeilijk.” Hij hoopt vooral niets gebroken te hebben. “Maar dat zullen de verdere onderzoeken wel uitwijzen.”

“Hulsmans bracht ons naar ziekenhuis”
De auto die de Belgen in de buurt van het Spaanse Calpe aanreed, dook plotseling op uit een zijstraat. “Ik dacht in een flits dat hij met de voorkant wel heel ver op de grote weg kwam, maar voor we het beseften werden we aangereden”, herinnert Dockx zich. Een geluk bij een ongeluk was dat de renners in hetzelfde hotel verbleven als Vastgoedservice. “Kevin Hulsmans, sportdirecteur bij Vastgoedservice, heeft zich over ons ontfermt en naar het ziekenhuis gebracht”, zegt De Gendt. “Waarvoor dank.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2016 13:18
Erg voor deze twee renners natuurlijk maar hopelijk geen reden voor Lotto Soudal om deelname aan de Omloop het Nieuwsblad af te zeggen.
20 februari 2016 13:21
Erg risicovol, fietsen in Spanje. Het zou niet de eerste keer zijn dat een renner tijdens training overlijdt op de Spaanse wegen.
20 februari 2016 14:03
besef als automobilist altijd dat je voertuig ook een wapen kan zijn. Een fietser is dan, hoe roekeloos zijn gedrag ook is, altijd erg weerloos
20 februari 2016 14:19
@jan: maar de snelheid van een prof op een wielerfiets is natuurlijk snel verkeerd ingeschat, ze gaan wat harder dan de gewone fietsers die je tegen komt. Ik denk dat vooral fietsers moeten beseffen dat ze weerloos zijn en daarom extra voorzichtig moeten doen.
20 februari 2016 15:10
ontfermt -> ontfermd
21 februari 2016 07:21
Maar fietsten ze op een voorrangsweg of hadden ze eigenlijk voorrang moeten verlenen aan de auto die van rechts kwam?
21 februari 2016 11:35
Ze fietsen op een voorrangsweg. Grote baan van moraira naar calpe.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.