De Gendt: “Het draait nog niet zoals ik wil”
foto: Sirotti
dinsdag 11 juli 2017 om 11:20

De Gendt: “Het draait nog niet zoals ik wil”

Thomas De Gendt heeft nog niet zijn topvorm te pakken. Dat geeft hij zelf toe in gesprek met Belga. “Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour”, aldus De Gendt. “Ik hoop dat er beterschap op komst is.”

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Zijn mindere vorm heeft veel te maken met de polsblessure die hij opliep in het Critérium du Dauphiné. “Ik moest mijn trainingen wat aanpassen en het feit dat ik in het BK slechts één rondje kon rijden en niet een koers van meer dan 200 kilometer, voel je wel. Je mist intensiteit. Mijn conditie is niet slecht, alleen heb ik niet de topconditie te pakken en dat zorgt ervoor dat ik minder goed recupereer na een rit. Als je echt de topvorm te pakken hebt, herstel je sneller, ben je daags nadien frisser en dat gevoel heb ik nu nog niet.”

De renner van Lotto Soudal droomde voorafgaand aan de Tour de France van de bergtrui, maar die ambitie heeft hij inmiddels opgegeven. “Ik heb de voorbije dagen veel gewerkt voor de ploeg in functie van de sprint en ik ben ook al drie keer meegeschoven in een ontsnapping, alleen draait het nog niet zoals ik wil en moet ik iets vroeger passen dan ik wel zou willen. Maar ik hoop op beterschap en de Tour is nog lang.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2017 11:26
Hij lijkt inderdaad die laatste procentjes te missen die zo belangrijk zijn in de Tour. Iedereen is goed, maar top zijn is het devies.

Zal niet raar opkijken als hij nog een etappe wint, prachtige coureur. Maar hij werd er wel een paar keer vies hard afgepierd. Misschien iets terughoudender koersen.
11 juli 2017 12:17
Vrees dat die procentjes er niet meer gaan komen. Zie voor hem in het vervolg van deze Tour wel een rol weggelegd in een duo-ontsnapping met Benoot, waarbij hij zich helemaal choco rijdt voor Benoot.
Met Wellens had ook gekund, maar dan moet het weer echt wel snel omslaan.
Volgend jaar Wellens naar de Giro, Benoot alles op alles in de Tour?
11 juli 2017 14:06
Lotto Soudal draait een rampseizoen. Het lijkt precies cannondale en lotto jumbo van vorig jaar
11 juli 2017 14:55
Serge Pauwels neemt zijn rol deze tour over.
11 juli 2017 16:46
Charlie33 rampseizoen van lotto jumbo is al weer 2 jaar terug toen maar 6 overwinningen...
11 juli 2017 19:08
Je hebt gelijk aru123

Om te reageren moet je ingelogd zijn.