De Gendt: “Ik win dit seizoen alleen nog het BK of ritten in grote rondes”
Thomas De Gendt - foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2019 om 09:11

De Gendt: “Ik win dit seizoen alleen nog het BK of ritten in grote rondes”

Thomas De Gendt staat aan de vooravond van zijn eerste grote ronde van het seizoen. Voor hem wordt de Giro d’Italia de eerste van drie grote rondes dit jaar en dat zorgt voor een amusante vaststelling op Twitter.

“Een vreemd gevoel”, schrijft De Gendt. “De enige koersen die me dit seizoen nog resten zijn 63 ritten in grote rondes en de nationale kampioenschappen. Plusminus 10.000 koerskilometers nog te gaan”, concludeert de Belg droogjes.

Niet veel later gooide De Gendt een tweede hersenspinsel op het sociale medium. “In ander opzicht: als ik dit jaar een tweede koers win is het een rit in een grote ronde of een nationaal kampioenschap. Daar kan ik mee leven”, sluit hij af.

De Gendt had dit jaar al prijs in de Ronde van Catalonië, waar hij op gekende wijze de openingsetappe wist te winnen. Wanneer nodig verleent hij tijdens de Giro d’Italia zijn diensten aan sprintkopman Caleb Ewan, maar de 32-jarige aanvaller uit Sint-Niklaas krijgt een vrije rol in overgangsritten en wellicht ook in het hooggebergte. Zijn werkgever Lotto Soudal sluit niet uit dat De Gendt een gooi doet naar het bergklassement, maar bovenal wordt hij in staat geacht om een etappe te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.