‘De Lotto en Jumbo lichten optie en gaan door tot einde 2018’
foto: Marcel Koch
vrijdag 27 mei 2016 om 08:18

‘De Lotto en Jumbo lichten optie en gaan door tot einde 2018’

Volgens De Telegraaf heeft teammanager Richard Plugge een akkoord bereikt met hoofdsponsors Jumbo Supermarkten en de nationale Lotto om tot en met het seizoen 2018 door te gaan. De toekomst was door derde sponsor BrandLoyalty al verzekerd, maar nu gaan alle partijen door.

Meer Jumbo
De laatste weken werd er druk onderhandeld. Zo wil Jumbo een iets prominentere plek in het sponsorschap krijgen, omdat De Lotto het budget voor de schaats- en wielerploeg in totaal terugschroeft van 5,3 miljoen euro naar 4,5 miljoen euro. De kans bestaat dat na het lopende seizoen de wielertenues opnieuw een andere invulling krijgen, omdat Jumbo naar verhouding iets meer ruimte wil voor haar logo. Ook de nieuwe Raad van Commissarissen moest men nog keuren. Met de goede prestaties in de huidige Giro d’Italia van Steven Kruijswijk, kan de enige Nederlandse WorldTour-formatie zich nu gaan bezighouden met het verlengen van aflopende contracten. De verbintenissen van renners als Sep VanmarckeWilco Kelderman, Enrico Battaglin, Moreno Hofland, Mike Teunissen, Bram Tankink, Jos van Emden en Kruijswijk zelf lopen na 2016 allemaal af.

Blijft Bianchi aan boord?
De onderhandelingen – in het huidige contract staat er een optie om tot en met 2017 door te gaan – met Bianchi lopen daarentegen nog, liet de ploeg eerder deze week nog weten aan WielerFlits. Volgens de Nederlandse formaties is Bianchi ook in gesprek met het Bahrein-project en Astana, waardoor de gemelde interesse van de Kazachse ploeg in wereldkampioen Peter SaganAstana rijdt op Specialized, dat Sagan vooral wil behouden – ook zo goed als zeker de prullenmand in kan. Het Italiaanse fietsenmerk levert naast het materiaal ook nog eens twee miljoen euro aan het budget van LottoNL-Jumbo. Bianchi is tevreden over Kruijswijks optreden in deze Giro; woensdag reed hij in het roze nog langs het hoofdkantoor van de fietsenbouwer.

Plugge proactief op zoek naar nieuwe fietsensponsor
Na het wegvallen van Vacansoleil-DCM was Bianchi in de running om voor vier miljoen als hoofdsponsor van de Nederlandse ploeg door te gaan. Die deal ketste af, omdat de mogelijk tweede sponsor Descente – een Japans sportkledingmerk – uiteindelijk afhaakte. Een tweede WorldTour-team dat op Bianchi gaat rijden, hoeft het sponsorschap met LottoNL-Jumbo mogelijk niet te bijten. Naast het Bahrein-project en Astana, noemt De Telegraaf ook Movistar als mogelijk nieuwe partner voor de fietsenconstructeur. Plugge heeft op zijn beurt al bij andere fietsfabrikanten geïnformeerd naar de mogelijkheden, weet Nederlands grootste krant.

RIDE Magazine
50 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 08:21
Ik hoop dat Bianchi ook doorgaat want vooral die tijdritfietsen zijn echt meesterlijk.
27 mei 2016 08:22
Goed nieuws!!
27 mei 2016 08:25
Kruijswijk bedankt!
27 mei 2016 08:31
In beginsel goed nieuws. Hoop ook dat de budgetten (minimaal) gehandhaafd blijven.
27 mei 2016 08:31
Zou Jumbo ook meer geld bijdragen nu Lotto zijn deel verminderd is en Jumbo prominentere plek op shirt wil? Belangrijkste is dat Bianchi verlengd want het tijdrijden gaat sinds hun materiaal echt goed. Maar ja mooi dat de ploeg sowieso nog 2 jaar doorgaat met o.a.Gesink. Hopen dat andere toppers ook blijven.
27 mei 2016 08:33
een ernstig makkelijke keuze na de afgelopen giro, nu enkel de vraag nog of ze inzien dat ze meer zullen moeten gaan lappen voor Steven en dus wat budget toeleggen.
27 mei 2016 08:43
Grappig dat iedereen eerst Bianchi afkraakte over de fietsen, maar dat ze nu zo goed zijn, dat iedereen ze als voordeel ziet. Mooi werk van Bianchi.
27 mei 2016 08:47
Ik neem aan dat Bianchi ook wel graag een giro winnaar op hun fiets ziet rondrijden dus wellicht weten we na zondag meer!
27 mei 2016 08:48
Goed nieuws dit. Nu snel Kruijswijk en Kelderman verlengen en dan eventueel Sep laten gaan en daar Boom voor terug halen. Die laatste zal beduidend minder gaan verdienen dan Sep aangezien die nog maar tm Roubaix zal koersen ivm veldrijden
27 mei 2016 08:52
Pfff Sep moet gewoon blijven, geweldig zown echte wereldtopper als Kopman!
27 mei 2016 08:53
Joh. Die dubbeltje-op-de-eerste-rang-zitters weten opeens niet hoe snel ze JA moeten zeggen.

Ik ga er dan wel vanuit, dat het deze keer de ploeg is die op de proppen komt met de uitspraak 'dat de voorwaarden voor de sponsoren iets worden aangescherpt'.

Quote van artikel:
Bianchi ... is wel tevreden over Kruijswijks optreden in de Giro

WTF, staat dat er echt? Je kunt het op twee manieren lezen, maar beide manieren lijken me onzin.
27 mei 2016 08:56
@reznik
De eerste TT-fiets van Bianchi was slecht, hebben meerdere renners al eens gezegd. Sinds de Aquila CV er sinds eind 2014/begin 2015 is, zijn de tijdritprestaties - én mede door de training van Mathieu Heijboer - vooruit gegaan.
27 mei 2016 09:00
xistnc: ja hopelijk heeft TLJ deze keer de ballen daarvoor. Met een beetje geluk hebben ze de juiste getrokken :D
27 mei 2016 09:01
Dit heet ook wel het ijzer smeden als het heet is. Gewoon mooi nieuws!
Leuke opmerking verder Polotim, als je dat 2 jaar geleden gezegd had dan werd je opgenomen, maar nu klopt het als een bus :)
27 mei 2016 09:04
Bianchi is verantwoordelijk voor de goede TT resultaten. Op het moment duidelijk 1 van de beste TT fietsen. Stel dat je op cannondale moet tijdrijden......
27 mei 2016 09:09
@Henga

Ik hoop het ook ja. Maar ik denk dat het kiezen wordt tussen Sep en Steven als je in de breedte nog sterker wilt worden. Dan zie ik persoonlijk liever een Nederlander dan een Belg die, met alle respect, alleen in de klassiekers mee doet en dan ook nog eens het openingsweekend links laat liggen. Ik ben echt wel fan van Sep hoor. Geweldige renner met een heerlijke aanvalslust. Maar voor een team met het budget van TLJ is het misschien net te veel vh goede als je ook je 3 ronde kopmannen wilt behouden.
Meer ruimte voor Jumbo nodig op het shirt? Ik zeg Mooie kans om die lelijke lottoballen eraf te halen!
27 mei 2016 09:16
Staat wel een grote kop , maar blijft het budget nu hetzelfde als waar BrandLoyalty garant voor stond/staat ? Anders is het lood om oud ijzer.
27 mei 2016 09:17
@kwibus
Op Giant reed (toen nog) Rabo/Blanco ook goede tijdritten hoor, nog beter dan nu. Misschien is het wel gewoon de ploeg die verantwoordelijk is voor de goede TT-resultaten...

Ik zie een patroon: bij Giant vond iedereen die fietsen ook helemaal niks, tot bleek dat er hele goede resultaten op werden behaald. Bij Bianchi nu idem dito. Het zal wel aan de Nederlandse zeurcultuur liggen ;)
27 mei 2016 09:22
Als ze het huidige team bij elkaar kunnen houden zijn ze spekkoper, ik vraag me enorm af of ze dat gaat lukken... Wellicht nog wat snijden in de onderlaag en nog één of twee gave, breed inzetbare renners (Boem! Saramotins!) aantrekken.
27 mei 2016 09:29
Rijdt er eigenlijk nog een ploeg op Colnago? Anders moeten ze maar gaan praten met Haibike (rijd ik zelf op)
27 mei 2016 09:33
@tendam

Heb Boogerd wel eens horen zeggen dat in zijn tijd de Giants veruit de beste TT fietsen waren. Zelfs toen ze destijds op een Frans(?) merk reden hadden ze gewoon Giants overgespoten voor de TT's.
27 mei 2016 09:33
@Ten dam,

De enige die voordeel had bij de deal van Giant in Het Rabobank tijdperk is Erik Dekker.
Die is er financieel op vooruit gegaan.
Erik was de grote animator achter deze "deal".
Dus of dit als een kwalitatief goede keuze kan worden uitgelegd, lijkt me niet.
Eerder de afstelling van de fiets, ongeacht het merk.
27 mei 2016 09:42
@jan
Dumoulin rijdt nu op dezelfde tijdritfiets, de Giant Trinity. Gaat best goed toch? Jongens als Boom, Kelderman, Gesink reden op dat ding ook hele goede tijdritten.

Ik ben het met je eens dat het moeilijk is te beoordelen hoe groot aandeel daarin de fietsenfabrikant heeft.
27 mei 2016 09:44
Mooi! Wel opmerkelijk dat Bianchi tevreden is over Kruijswijk zn prestatie in deze giro.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.