De nieuwe WielerFlits-site staat online
vrijdag 4 mei 2018 om 23:29

De nieuwe WielerFlits-site staat online

Een dag later dan oorspronkelijk gepland presenteren wij vandaag een frisse, nieuwe vormgeving. Met deze nieuwe lay-out willen wij jullie wielerfans in de toekomst nog beter van dienst zijn.

Een van de belangrijkste toevoegingen is de introductie van een liveblog. Tijdens de Giro d’Italia kan je op WielerFlits iedere etappe op de voet volgen via een uitgebreide tijdlijn. In de chatbox die naast de tijdlijn staat, kan je de koers met andere leden bespreken.

We hebben de ambitie om de site constant te blijven verbeteren. Mis je iets, heb je een suggestie of zou je een bepaalde optie graag toegevoegd zien?
Laat het ons weten in de reacties!

RIDE Magazine
233 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2018 23:39
Wat voegt een liveblog toe als een site als Sporza dat al heeft en gewoon al een hele goede. Niet echt vernieuwend. Het lijkt eigenlijk allemaal meer van hetzelfde. Ook de interviews, worden eigenlijk of letterlijk overgenomen van de NOS of op dezelfde manier ingestoken. Ik ben geen fan van Thijs Zonneveld, maar zoals het AD de Giro verslaggeeft, daar zit een toegevoegde waarde in. Dat is anders dan de anderen.
    6 mei 2018 00:05
    Helemaal mee eens. En zo’n live chat kan leuk zijn als er een paar gedisciplineerde mensen inzitten, maar het loopt vaak snel uit de hand; twee deelnemers die tegen elkaar gaan praten, ellenlange off-topic discussies etc.

    Ik ben erg benieuwd wat de reden voor die live chat is en of er voor de nieuwe website ook input van de gebruikers is gevraagd.
6 mei 2018 00:23
10x niks.
6 mei 2018 07:29
Pff iets met de plank mis slaan. Top dat jullie open staan voor feedback, maar dit is echt dramatisch. Alles wat wielerflits een fijne site maakte is weg. Ik kom al jaren trouw hier vanwege hèt overzichtelijke nieuws en het volgtopic, maar daar is niks van over. Reclame lijkt hier nu zelfs centraal te staan...... veel succes ik ga ergens anders lezen!
6 mei 2018 07:57
Aantal reacties spreekt boekdelen, de feedback so far is dat we het niet leuk vinden.

Live chat is mijns inziens voor pukkelbekken, wordt altijd zooi, volgtopics zijn nu al legendarisch ..... zonde man
6 mei 2018 07:59
Dus geen volgtopic meer?
6 mei 2018 08:02
Waarom komt nu halverwege de draad een aantal omgekochte prorenners tegen mij aan ouwehoeren dat ik die gekunstelde mc hammer - zooi moet gaan kijken ?
6 mei 2018 08:06
Het leuke van volg hier is dat je daar in niet - emotioneel afgestompte zogenaamd enthousiaste robottaal de stand van zaken kon uitpluizen. Nu heb je iets godallemachtig boring ervoor in de plaats wat eenander al 10 x beter heeft, jeej
6 mei 2018 08:07
Zet dat volgtopic dus maar terug, ongeacht of iemand die blog vult. Wij willen dat terug !
6 mei 2018 08:21
Ik vind het best prettig, maar op de tablet laadt de site moeilijker en loopt het scrollen soms vast.
6 mei 2018 08:32
Ik mis ook het volgtopic. Dat maakte Wielerflits uniek!
6 mei 2018 08:44
Waren er zoveel klachten op de vorige versie dat er een nieuwe moest komen?
Snel weer terug AUB!
6 mei 2018 09:40
Af en toe vernieuwen van een site is technisch noodzakelijk en kan verfrissend werken op de uitstraling, maar je moet niet het kind met het badwater weggooien. Enkele opmerkingen:
- Erg veel totaal onnodige herhaling op de homepage. Bovenaan (bedoeld als blok met belangrijkste nieuws?): Dumoulin zag verlies roze trui aankomen. Daaronder Giroblok: Dumoulin zag verlies etc. Daaronder bij Populaire Berichten: Dumoulin zag verlies etc. En bij Headlines: Dumoulin zag verlies etc.
- Een liveblog? Prima, maar dan moet het wel iets toevoegen aan de al bestaande. Bijvoorbeeld door een Nederlandse vertaling te geven van een liveblog die in een voor de meesten van ons onbegrijpelijke taal verschijnt. Maar als je bij een Giro-etappe zo weinig updates hebt, kijk ik liever op Sporza.
- Een chat bij een liveblog heeft bijna elke andere wielersite ook en meestal beter. Wat WF nou echt onderscheidde en wat voor mij en vele anderen maakte dat we juist hier komen, was het liveblog. Lekker ruim opgezet, zodat je in één oogopslag een heleboel reacties kon zien, makkelijk terug te lezen voor als je pas later mee kon gaan doen. Prima als je verder wilt experimenteren met liveblog en chat, maar geef ons alsjeblieft daarnaast ook een ouderwetse volg-hier voor de Giro!!!!
6 mei 2018 09:58
De link naar het wielerforum boven aan de pagina werkt niet goed, ik wordt constant gevraagd om in te loggen (terwijl ik al ingelogd ben) en vervolgens naar de homepagina verwezen.

Kan me verder goed vinden in veel van de berichten hierboven, site is erg onoverzichtelijk. Ik geef zelf de voorkeur aan nieuws op chronologische volgorde, nu kom je overal steeds dezelfde "belangrijke" berichten tegen en mis je veel van de kleintjes. Daarnaast als het nieuws chronologisch wordt gebracht kan je in een oogwenk zien of er iets nieuws geplaatst is.
    6 mei 2018 10:24
    Het niet kunnen inloggen had ik ook. Even je cookies verwijderen
6 mei 2018 10:13
ik hoop dat er nog verbeteringen plaatsvinden,ten eerste ik moet mezelf wel 5 x inloggen voordat het is gelukt en de chat van de etappe vind ik waardeloos,de oude volg de etappe was veel overzichtelijker !
6 mei 2018 10:33
Reclame was en blijft irritant en overheersend, maar ook bij WF moet de schoorsteen natuurlijk roken.
Oplossing: betaalde reclamevrije versie aanbieden. Schrijf mij maar op voor een paar euro per maand!

Oh en graag die avatars weg bij reacties. Beetje kinderachtig en internet 1.0. Neemt ook relatief teveel plaats in. Hoe kan ik mijn eigen foto verwijderen?
6 mei 2018 10:41
Helaas geen verbetering, veel te druk, ben het overzicht kwijt, op de gsm bedoel ik. Jammer.
6 mei 2018 10:43
Ik zie nu maar 7 artikelen onderaan, Ik vond 13 oid fijner want dan kon ik veel meer door de laatste artikelen navigeren. Nu moet ik veel vaker naar hoofdmenu terug en dat is extra klikken en laden.
6 mei 2018 11:08
Op de tablet kun je enkel scrollen wanneer je je vinger boven reclame houdt. In het grijze gedeelte of op reacties kun je niet scrollen.
6 mei 2018 12:00
Ik heb een tijd proberen te wennen en het doet nog steeds pijn aan mijn ogen. En een beetje aan mijn hart. Zonde, want hier is veel tijd in gestoken door (semi)vrijwilligers en een aantal dingen zijn misschien vooruit gegaan.
Volgens mij zei xistnc het ergens (ik kan het niet meer terugvinden):Breng een maandje de oude site terug en gebruik die tijd om de nieuwe te verbeteren. Er is inmiddels genoeg feedback om mee aan de slag te kunnen.
6 mei 2018 12:25
Voor mij hoeft die vorige verouderde site niet terug, Heren ga zo door en het komt goed.
Ziet er beter en gelikter uit!
6 mei 2018 13:14
Ik wacht wel even af of ik er aan kan wennen. Tot nu toe vind ik het niet beter geworden.
6 mei 2018 13:17
Kan dat volgtopic terug? dat is echt een gemis.
6 mei 2018 13:23
Teveel kleurtjes, te veel gedoe, man ik voel mij ontheemd.
6 mei 2018 13:31
Veel is gewoon wennen, trust me.
Maar ZONDER VOLGTOPIC is er niet veel meer aan...
6 mei 2018 13:59
Is het mogelijk om in het liveverslag ook standaard aan te geven hoeveel km het nog is?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.