De nieuwe WielerFlits-site staat online
vrijdag 4 mei 2018 om 23:29

De nieuwe WielerFlits-site staat online

Een dag later dan oorspronkelijk gepland presenteren wij vandaag een frisse, nieuwe vormgeving. Met deze nieuwe lay-out willen wij jullie wielerfans in de toekomst nog beter van dienst zijn.

Een van de belangrijkste toevoegingen is de introductie van een liveblog. Tijdens de Giro d’Italia kan je op WielerFlits iedere etappe op de voet volgen via een uitgebreide tijdlijn. In de chatbox die naast de tijdlijn staat, kan je de koers met andere leden bespreken.

We hebben de ambitie om de site constant te blijven verbeteren. Mis je iets, heb je een suggestie of zou je een bepaalde optie graag toegevoegd zien?
Laat het ons weten in de reacties!

RIDE Magazine
233 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2018 13:59
Een ramp in chrome op mijn tablet. Wat wel werkt is de andere browser die op samsung tablets zit.
Dat heeft hier meer weg van de officiele site van lotto nl met deze kleurschema s
6 mei 2018 14:12
Ik zoek me suf naar het volgtopic, is dat nu echt gesneuveld?
6 mei 2018 14:20
Kunnen we een petitie opzetten? "Wij willen de WielerFlits-liveblog terug!"

Ook ik heb jarenlang met ontzetten veel plezier de liveblogs gevolgd. Een unieke toevoeging ten opzichte van andere sites. Heel zonde om de USP zo makkelijk weg te gooien.

Overigens is de site er op sommige punten zeker op vooruit gegaan, vind ik. Lettertype en kleurgebruik zijn zeker verbeterd en visueel ziet het er aantrekkelijk uit. Ik lees veel klachten over de advertenties, zeker die van de Hammer is erg aanwezig met irritante, bewegende woorden etc. Maar ik begrijp dat die advertenties nodig zijn, dus wat mij betreft niet een heel groot probleem.

Ik hoop dat WielerFlits met de feedback aan de slag gaat! Dan zit er namelijk veel potentie in :D Toch twijfel ik in hoeverre de nieuwe versie getest is bij gebruikers, dus in hoeverre onderzoek is uitgevoerd.
6 mei 2018 15:20
Vrijdag schrok ik toen ik ineens op een nieuwe niet-werkende site terecht kwam. Was spoedig weer vervangen door de oude versie, maar dat er iets zat aan te komen, was duidelijk.
Sinds gisteren dus de nieuwe site online. Heeft ongetwijfeld gewenning nodig en dat de reacties onder artikelen weer chronologisch worden weergegeven, is al een mooie eerste aanpassing.

Zelf ken ik de achtergronden van WF niet om zo drastisch te veranderen, maar als iemand die de website altijd erg waardeerde, vind ik het lastig om heel kritisch te zijn. Ik zal het proberen met een stukje opbouwende kritiek;

- Elk scherm krijg ik nu 3 banners van Hammerseries. Bovenaan, links en rechts in de balk. Geen idee wat het oplevert, maar ik ga zowel wielerflits niet meer door waarderen, noch neemt de kans toe dat ik hammerseries ga bezoeken.
Verder een reclame voor Optimel. Leuk als het WF geld oplevert.

- Over algemeen vind ik de site te druk. Wanneer ik naar oppervlakte kijk, is zo'n 25% van mijn scherm benut voor de inhoud en de rest voor zaken eromheen zoals navigatie, reclame, andere items.

- Het vervangen van het Volg-topic voor de Live-blog snap ik absoluut niet. Dit is/was een absoluut Unique Selling Point van WF en nu is dat vervangen voor iets dat ten eerste niet zo eenvoudig werkt als het Volg-topic en daarnaast op andere websites ook wordt aangeboden. Wat is hiervan het idee?

Reclame = geld, kan ik begrijpen, maar deze verandering kan ik daarmee niet duiden. Niet elke verandering is een verbetering helaas.
6 mei 2018 16:53
De look is niet verkeerd maar ik kwam hier regelmatig vanwege het volgtopic. Dat is nu blijkbaar weg? Waarom niet een liveblog & volgtopic, die chat laat 2-4 berichtjes zien.
6 mei 2018 17:07
Eigenlijk reageer ik nooit, maar nu is het echt nodig. Mobiel is de site echt ongelovelijk traag. Krijg om de haverklap bad gateway meldingen.

De rest van de kritiek is al door velen anderen gemeld. En met het merendeel ben ik het volledig eens. Werk aan de winkel...
6 mei 2018 17:14
Als je als nieuwssite zoveel advertenties moet of wilt tonen dan zou ik me als redactie toch gaan afvragen of je wel goed bezig bent. Gaat ten koste van de overzichtelijkheid. Dan maar wat minder nieuwsberichten en functies.
6 mei 2018 18:02
Misschien een Poll doen. Wie wil het Volg Topic terug ? JA / NEE
Het volgtopic was het USP van WF. Al het andere nieuws kan ik op meerdere plaatsenvolgen.
6 mei 2018 18:06
complimenten! Wanneer vernieuwen jullie de app?
6 mei 2018 18:25
Wanneer kan ik mijn oude PB’s opnieuw raadplegen? Heb deze nodig voor de verschillende wielerspellen waar ik aan deelneem...
6 mei 2018 18:31
Homepage 18.00
“GIRO 2018: TWEEDE RITZEGE VOOR VIVIANI, VAN POPPEL VIJFDE”,
1 als koptekst;
2 in de rubriek ‘Giro d’Italia’;
3 in de rubriek ‘headlines’;
4 in de rubriek ‘populaire berichten’.
Alle 4 keer met hetzelfde fotootje erbij.

Homepage 18.30
“GIRO 2018: TWEEDE RITZEGE VOOR VIVIANI, VAN POPPEL VIJFDE”,
1 in de rubriek ‘naar nieuwsoverzicht’;
2 in de rubriek ‘Giro d’Italia’;
3 in de rubriek ‘headlines’;
4 in de rubriek ‘populaire berichten’.
Alle 4 keer met hetzelfde fotootje erbij.

Wat vinden jullie er nou zelf van, redactie?
6 mei 2018 19:04
Ik heb voor de gein even mijn adblocker uitgezet.

En vervolgens verbaas ik me waarom een websitebeheerder in vre-des-naam toch dat soort bewegende troep op z'n (d'r) site wil hebben. Dat is toch jezelf in de voet schieten? Ik wil best een site steunen door reclame 'aan' te hebben. Maar ik blief geen troep dat beweegt. Waarom geen statische reclameblokken (en waarom in vredesnaam drie van dezelfde, ook al zo'n raadsel...)?

Ik zet de advertenties dus maar gelijk weer op 'uit'. Kan ik in ieder geval rustig lezen. Want dat lijkt me toch een doel om een bezoeker hier op de site te houden.

Toch?
Of ben ik naief?
6 mei 2018 20:52
Laat ik positief beginnen: Fijn lettertype in de reacties!
Dan 'nu maar de opbouwende kritiek; Als ik de site open denk ik eerst dat ik een tv reclameblok verzeild ben geraakt. Ik begrijp het, advertenties zijn nodig, daarom gebruik ik ook geen adblocker voor jullie site. Maar als ik bijvoorbeeld dit bericht open dan is de pagina op de laptop geheeld gevuld met reclame en pas als ik door scroll naar beneden kan ik het bericht lezen. De naam van jullie site is ergens weggemoffeld. Bovendien zijn die reclames met bewegende beelden of letters echt heel vervelend, het leidt erg af om de artikelen goed te kunnen lezen. Dus blijft dit in de toekomst zo dan stel ik mijn adblocker weer in want dit is niet te doen.
Nog een idee bij voor bij reacties; Ergens een duimpje ofzo waar je op kunt klikken dat je het er mee eens bent of het een goed reactie vindt. Scheelt weer een naam tikken en +1 plaatsen.
6 mei 2018 22:32
Met adblock aan de site nog eens bekeken en dan ziet het er echt goed uit hoor! Alleen dat is vast de bedoeling niet ivm reclame inkomsten. Even wennen waar alles zit maar dan vind ik het een verbetering tov oude site!
6 mei 2018 23:10
Volgtopics RIP :(
6 mei 2018 23:37
En het volg hier topic ? Wanneer is daarvan de nieuwe versie klaar ?
6 mei 2018 23:38
Wie het niet mist is een Dotan !
6 mei 2018 23:48
Aantal reacties loopt flink terug alvast, gelukkig kan een brain-team zich dan achter mooi weer en saaie etappes verschuilen
6 mei 2018 23:57
Ik begin steeds beter te wennen en een aantal tekortkomingen is al verholpen zie ik. Alleen het Giro volgtopic heb ik nog niet kunnen vinden, maar vermoedelijk zoek ik niet goed. Zo'n volgtopic is immers toch hoe en waarom we allemaal ooit voor het eerst op WF terecht zijn gekomen en vervolgens zijn gebleven, ondanks alle trollen en SSS-ers!
7 mei 2018 00:18
Als jullie voordat de renners weer gaan rijden in Italië weer gewoon het volgtopic in ere herstellen ga ik naar de mc hammergames.
7 mei 2018 00:25
Ik neem aan dat vooral de behoeften van de bezoekers de functies van de site en de invulling ervan in hoge mate dienen te bepalen. Een peiling kan bijvoorbeeld goed uitwijzen dat de meesten het volgtopic wel belangrijk vinden en de aandacht(weg-)trekkende functie van advertenties minder of niet. Ik ben benieuwd.
7 mei 2018 04:12
Ik reageer bijna nooit maar ben al een hele tijd fan van jullie site. Reclames zijn irritant maar te begrijpen. Wat ik echter niet begrijp is waarom het Volgtopic vervangen is door het Liveblog. Ik zou dit, en met velen, graag terugzien. Bij voorbaat dank.
7 mei 2018 07:26
Ik mis het volgtopic ook. Vond het fijn om tijdens de koers te volgen en somszelfs achteraf om te kijken hoe de volgers de koers ervaren hadden. Livechat heeft niet dezelfde ‘houdbaarheid’.
    7 mei 2018 08:49
    Precies dit, helemaal mee eens! Zou mooi zijn als dit weer in ere hersteld kan worden.
7 mei 2018 07:53
Ik herhaal hier nogmaals maar eens een bug op het forum. Bij het openen van een topic kom je halverwege het topic terecht wat echt waardeloos is. Liefst zou ik zien dan je op de laatste pagina komt.

Verder kunnen volgtopics mij gestolen worden. ;)
7 mei 2018 08:57
Iets nieuws is altijd wennen natuurlijk maar het ziet er mooi uit. Twee punten vooralsnog:
- Zoals gezegd de volgtopics, vond dat altijd heel fijn om de koers zonder beeld te volgen. Echt een gemis!
- Ik vind het blokje Materiaalzone nogal 'druk'. Die draait de hele tijd door en dat leidt enorm af als je naar de omliggende blokken kijkt. Volgens mij zou dat met een blok vergelijkbaar met die van de nieuwsberichten (links 1 groot en rechts 5 regels tekst) veel rustiger lezen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.