Debutant Arne Marit sprint meteen naar vierde plaats in Giro: “Dit geeft veel vertrouwen”
foto: Cor Vos
maandag 8 mei 2023 om 09:42

Debutant Arne Marit sprint meteen naar vierde plaats in Giro: “Dit geeft veel vertrouwen”

Arne Marit is uitstekend begonnen aan de Giro d’Italia, de allereerste grote ronde uit zijn carrière. In de tweede etappe sprintte de 24-jarige renner naar een vierde plaats. Daarmee verwezenlijkte hij het doel dat hij zichzelf voor aanvang van de Ronde van Italië Giro had.

“Voor de start van deze Giro zei ik dat ik tevreden zou zijn als ik één keer top-vijf zou sprinten in mijn eerste grote ronde”, vertelt Marit op de site van Intermarché-Circus-Wanty. “Vandaag, bij de eerste kans voor sprinters, werd ik vierde. Ik ben heel blij om zo dichtbij het podium te eindigen in zo’n grote wedstrijd. Het is de eerste keer dit seizoen dat ik samen rijd met mijn lead-out Laurenz Rex, die veel pech had door blessures in de eerste maanden van het seizoen. Hij deed geweldig werk door mij en Niccolò Bonifazio vooraan af te zetten.”

“Omdat er een lichte bocht zat in de laatste honderden meters, was het onmogelijk om de finish te zien. Misschien wachtte ik dus een beetje te lang in de slipstream van Niccolò. Maar uiteindelijk kon ik mijn sprint lanceren uit de slipstream van Fernando Gaviria. Dit geeft veel vertrouwen voor de rest van de Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.