Deelname Wellens aan BK onzeker, Vantornout tempert verwachtingen
donderdag 8 januari 2015 om 12:20

Deelname Wellens aan BK onzeker, Vantornout tempert verwachtingen

Het is nog onzeker of Bart Wellens aanstaande zondag aan de start kan verschijnen van het Belgisch kampioenschap veldrijden. De tweevoudig Belgisch kampioen (2004 en 2007) is ziek en twijfelt of hij op tijd fit zal zijn. Klaas Vantornout is hersteld, maar verwacht geen rol van betekenis te spelen.

Wellens
Bart Wellens kampt in de aanloop naar het BK met tegenslag. “Ik zit al twee dagen aan de antibiotica. Ik heb hier vandaag een eerste keer een uurtje rondgebold tegen een tempo waarmee je niet kunt koersen,” vertelt de 36-jarrige renner van Telenet-Fidea aan Sporza. “Maar ik voel me nog redelijk goed. De snot komt er alleen aan alle kanten uit. Ik heb nog een paar dagen, dus ik ga ervan uit dat ik wel zal starten,” aldus de nummer drie van vorig jaar.

De routinier verwacht een lastige koers. “Als het nog regent zullen er nog een paar loopstroken bijkomen, maar het wordt zeker geen loopcross. Zoals het er nu bijligt, krijgen we gewoon een technische, lastige cross,” legt hij uit. Over de topfavoriet heeft hij geen twijfel. “Zoals het parcours er nu bijligt, zal Wout van Aert maximaal twee rondes iemand in zijn wiel dulden. Het is het ideale rondje voor hem,” aldus Wellens.

Vantornout
Klaas Vantornout start wel, maar met een aangepaste ambitie. De Belgisch kampioen van 2013 was sinds december ziek, maar is nu op de weg terug. De titelstrijd komt voor de 32-jarige renner van Sunweb-Napoleon Games nog te vroeg. “Dat BK zat al lang in mijn hoofd, het was 100 procent op mijn lijf geschreven en ik wilde er een mooi resultaat neerzetten, maar helaas hebben de ziektekiemen er anders over beslist,” vertelt hij aan Sporza. “Ik weet niet hoe ver ik sta momenteel. Het is voor mij een groot vraagteken, ik denk niet dat ik zondag een rol kan spelen,” geeft hij toe. “Ik zal al blij zijn als ik met een goed gevoel van het BK kan terugkomen, ambitie heb ik niet,” legt hij uit.

Vantornout zal zich dan ook opofferen voor zijn kopman Kevin Pauwels. “Als de kans zich voordoet, zal ik dat doen, maar het is eigenlijk een parcours waar je weinig voor je ploegmaats kunt betekenen en het vooral een man-tegen-man-gevecht zal zijn,” voorspelt hij.

Lees ook:
Voorbeschouwing: BK veldrijden 2015

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.