Definitief: parcours Parijs-Roubaix bevat chicane in aanloop naar Bos van Wallers
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2024 om 18:36

Definitief: parcours Parijs-Roubaix bevat chicane in aanloop naar Bos van Wallers

De organisatie van Parijs-Roubaix heeft de aanloop naar het Bos van Wallers aangepast. Er wordt een chicane toegevoegd om zo de snelheid van de renners richting de gevreesde kasseienstrook te verlagen. Daarmee willigt de organisatie een verzoek van de rennersvakbond CPA in.

Het Bos van Wallers is een van de sleutelmomenten in Parijs-Roubaix. Door de hoge snelheid richting en (daardoor) op de strook, vinden er jaarlijks heel wat valpartijen plaats. Rennersvakbond CPA zocht naar een oplossing en kwam met het idee om in de aanloop naar het Bos enkele chicanes toe te voegen. De organisatie begrijpt die wens en heeft het parcours inderdaad aangepast. Het gaat niet om meerdere chicanes of een bochtennetwerk, waar in het voorstel van gesproken werd, maar om één chicane.

“Het parcours zal een chicane bevatten net voor het oprijden van de strook, zodat de snelheid waarmee de renners de strook aanvatten omlaag gaat. Op die manier beperken we de kans van valpartijen op de kasseien”, schrijft de organisatie op X. Op beelden van Stefano Rizzato, journalist bij RaiSport, is te zien hoe de chicane eruit zal zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.