‘Delahaye stapt uit directie LottoNL-Jumbo’
vrijdag 13 november 2015 om 09:30

‘Delahaye stapt uit directie LottoNL-Jumbo’

Louis Delahaye keert in 2016 niet terug bij LottoNL-Jumbo, meldt De Telegraaf. De trainer doet dit uit eigen beweging, omdat hij het rustiger aan wil gaan doen. Wel blijft hij onder ander Robert Gesink begeleiden. Naast trainer bij de Nederlandse WorldTour-formatie is Delahaye ook verbonden aan de Nederlandse Triathlon Bond. 

Verschuivingen binnen technisch hart
Door het vertrek van bewegingswetenschapper Delahaye, vinden er een aantal verschuivingen plaats binnen de sportieve directie van LottoNL-Jumbo. Nico Verhoeven zal komend seizoen minder achter het stuur zitten, omdat hij de functie van technisch directeur gaat vervullen. Addy Engels neemt op zijn beurt het ploegleiderschap van Verhoeven over. Hij komt over van Giant-Alpecin. Matthieu Heijboer neemt Delahaye’s managementtaken over.

Delahaye blijft bij Gesink
De Limburger blijft nog wel een aantal renners begeleiden. Zo gaat hij onder meer trainingsschema’s maken voor Martijn Keizer en Maarten Wynants, terwijl hij Robert Gesink blijft begeleiden tijdens zijn voorbereiding op de Tour de France en de hoogtestages daaromtrent. “En wellicht ga ik over een jaar wel een hele nieuwe uitdaging aan. Ik zou graag een keer een sporter in een Olympisch traject willen begeleiden. Daar ga ik nu over nadenken”, zegt Delahaye tegen L1.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
13 november 2015 09:49
Wie word dan de nieuwe bewegingswetenschapper??
13 november 2015 10:00
Dat is toch jammer voor TLJ, ben persoonlijk niet echt blij met beide berichten...
13 november 2015 10:06
Als ik het goed begrijp blijft hij wel trainer, alleen geen directeur meer? Dat gaat Veehoeven doen.
13 november 2015 10:09
"Hij keer niet terug bij TLJ en hij vertrekt" staat er duidelijk, dus ook geen trainer mee lijkt me zo. Jammer.
13 november 2015 10:11
Volgens de Telegraaf blijft hij gewoon trainer van een aantal renners. Hij stapt alleen uit de directie.

Volgens mij was Verhoeven trouwens al technisch directeur.
13 november 2015 10:33
Zoals ik het lees beeindigd hij zijn dienstverband bij de ploeg en wordt hij straks nog slechts betaald voor het begeleiden van een aantal renners, dat zullen dan denk ik de paar jongens zijn die hij altijd begeleid heeft (waaronder Gesink)
13 november 2015 10:39
Ik hoop wel dat hij de renners blijft begeleiden (en dan met name Gesink). Afgelopen seizoen bewijst wel dat er qua voorbereiding niet veel hoeft te veranderen.
13 november 2015 11:19
Edit redactie: Thanks. Aangepast.

En verder opvallend dat hij een sporter in een olympisch traject wil begeleiden. Ik neem aan dat hij dat volgend jaar met Gesink juist gaat doen.
13 november 2015 11:25
Met een Olympisch traject bedoelt hij volgens mij een traject van 4 jaar: een sporter 4 jaar lang klaarstomen voor de Spelen. En dat zou dan logisch zijn in de triatlon, in het wielrennen bestaat dat immers niet echt. Volgens mij heeft hij dat wel eens eerder gedaan als triatlonbondscoach, overigens niet bepaald succesvol.
13 november 2015 12:30
Edit redactie: Aangepast
Verder misschien ook zinvol om nog aandacht te besteden aan de vermeende komst van de trainer van JVDB. Is dat overigens inmiddels officieel bevestigd?
13 november 2015 12:48
@xistnc
Dat is niet bevestigd door de ploeg zelf, maar aangezien de bewuste trainer inmiddels Team LottoNL-Jumbo in z'n twitter bio heeft staan zal het wel kloppen.
13 november 2015 13:26
Jammer, hoe die Kruiswijk er boven op hielp in de giro was fenomenaal, geen plekje vrij bij Giant?
13 november 2015 13:51
Jammer dat Delahaye de ploeg gaat verlaten. Liet dit jaar zien dat hij Kruijswijk en Gesink van de juiste trainingsschema's kon voorzien om te kunnen pieken.
13 november 2015 13:59
Prima, Engels erbij en Delahaye eindelijk (!) eruit. Minder wattagemeters, meer grinta. Stap vooruit voor TLJ #blijmee :)
13 november 2015 14:10
@maklutzat
Een renner bepaalt grotendeels zelf zijn pieken door te luisteren naar zijn lichaam, "wetenschappers" zijn vaak oost-indisch doof.
Wanneer hebben kruiswijk en gesink gepiekt trouwens volgens jou?
13 november 2015 16:33
Giro + Tour
13 november 2015 17:24
@Hengacity1 - Heijboer is ook bewegingswetenschapper

@schipperaar & Coldeportes - Een goede sportwetenschapper leert de topsporters juist op welke signalen ze moeten letten en hoe ze beter kunnen trainen en pieken door continue feedback te geven. Het zijn juist de oude rigide trainingsschemas die problemen en overtraindheid opleveren. Dat is een grote vooruitgang met de wielertrainingen van vroeger en zou bijvoorbeeld Ulrich een aantal extra tours hebben opgeleverd.
Hebben jullie soms een hele slechte trainer gehad?
13 november 2015 19:35
@Jaap Eden
Delahaye heeft het enkele jaren terug zelf gezegd in groot interview over samenwerking met Robert Gesink: "zijn gevoel is ook van belang, maar uiteindelijk kijken we naar de cijfers". Rijden zonder in het rood durven te gaan, omdat je computergestuurd (inclusief bovengrenzen) rondrijdt, levert nooit een spectaculaire zege op in een grote ronde. Daar moet je over (mentale) grenzen heengaan, en die staan niet op je wattagemeter.

Bauke rijdt bijvoorbeeld zonder in koers. En met de 'oude rigide trainingsschema's' heb ik nooit getraind. Ullrich zijn probleem was dat hij telkens 10-15 kg kg te zwaar uit de feestwinter kwam, hij mistte daardoor basis en verloor veel energie met afvallen tijdens het seizoen. Zelfs tijdens de Tour moest hij nog in topvorm komen. Die had juist wat meer aan strakke schema's en discipline gehad, daar helpt geen ene wattagemeter aan.
13 november 2015 19:50
Haal je trainen en koersen nu niet door elkaar? Daarnaast kun je vraagtekens zetten bij het causale verband tussen met grinta koersen en de afwezigheid van metertjes op de fiets.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.