Demi Vollering en Lotte Kopecky sterk duo in Amstel en Luik: “Een blik zegt voldoende, bam!”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 10:25

Demi Vollering en Lotte Kopecky sterk duo in Amstel en Luik: “Een blik zegt voldoende, bam!”

In meerdere kasseienklassiekers waren Demi Vollering en Lotte Kopecky al de kopvrouwen van SD Worx-Protime en ook in het Ardennendrieluik trekken ze gezamenlijk op. In de Amstel Gold Race en in Luik-Bastenaken-Luik slaan de Nederlandse kampioene en de Belgische wereldkampioene de handen ineen. In het voorjaarsnummer van RIDE Magazine spraken ze in een dubbelinterview over de Amstel van vorig jaar en hun ambities voor deze periode van het seizoen.

Waar Kopecky in het begin van haar carrière gezien werd als een renster voor de kasseienkoersen, is nu ook iedereen er van overtuigd dat zij de heuvelklassiekers ook moet aankunnen. In 2023 eindigde ze in haar eerste deelname aan de Amstel Gold Race al als tweede op de Cauberg. Luik-Bastenaken-Luik is zeker een wedstrijd die hoor haar hoofd spookt.

“Afgelopen jaar reed ik voor het eerst de Amstel Gold Race. Daar reed ik al sterk”, blikt Kopecky terug. “De afspraak was dat Demi boven op de Cauberg zou aanvallen. Ik keek haar even aan en we wisten direct wat we van elkaar op dat moment verwachten. Ik had in mijn hoofd dat wanneer Demi had aangegeven dat het niet meer gaat, dan had ik daar zelf mijn aanval willen plaatsen.”

Vollering vult aan. “Daar zie je dat Lotte en ik super goed op elkaar zijn ingespeeld. Lotte kijkt naar me en we hebben meteen oogcontact. Ik hoef niet te zoeken naar haar”, legt ze uit. “We vinden elkaar meteen. Een blik zegt voldoende. Je weet oké. Bam! Dat is het plan. We gaan er nog steeds voor. Ik vind het heel prettig om zo’n teamgenoot te hebben. Lotte is iemand op wie ik honderd procent kan vertrouwen.”

‘We zitten nu op het moment dat we kunnen beginnen afvinken’
Luik-Bastenaken-Luik is een ander paar mouwen, weet de wereldkampioene. “Luik heb ik nog nooit gereden. Toch acht ik me na afgelopen seizoen in staat om in die klassieker ook mee te spelen om de overwinning”, is ze ambitieus. Dat het een uitdaging wordt, weet Kopecky maar al te goed. “Ja, je moet ergens beginnen. We zitten nu op het moment dat we kunnen beginnen afvinken. Voor mij is een palmares met veel verschillende wedstrijden het mooist.”

Voor Vollering, die in 2023 alle drie de grote heuvelkoersen won in het voorjaar, ligt dat net iets anders. “Dat is een goede vraag. Het is ook bijzonder wanneer je een bepaalde wedstrijd heel vaak achter elkaar weet te winnen. Zoals Anna van der Breggen zeven keer op rij de Waalse Pijl won. Sommige wedstrijden liggen gewoon dicht bij je hart. Die wil je het liefst elk jaar winnen. Anderzijds vind ik het ook leuk om juist nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Dubbelinterview Demi Vollering en Lotte Kopecky
In de nieuwste RIDE Magazine (€9,95) lees je een uitgebreid dubbelinterview met Demi Vollering en Lotte Kopecky. Het gaat over hun uiterst succesvolle seizoen 2023, hun een-tweetjes, de concurrentie als ze tegen elkaar rijden op een kampioenschap en ambities voor 2024. Bestel jouw exemplaar van het voorjaarsnummer 2024 van RIDE Magazine (188 pagina’s) hier!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.