‘Demi Vollering gaat niet naar UAE Team ADQ’
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 17:17

‘Demi Vollering gaat niet naar UAE Team ADQ’

Nadat Global Cycling Network (GCN) gisteren meldde dat Lidl-Trek af is gehaakt in de strijd om de handtekening van Demi Vollering, schrijft het Engelstalige wielerplatform nu dat de Nederlandse kampioene ook niet naar UAE Team ADQ zal gaan. De ploeg uit het Midden-Oosten werd lang als mogelijke optie voor Vollering gezien.

Het is inmiddels al een tijdje bekend dat Vollering aan het einde van dit seizoen SD Worx-Protime zal verlaten. De Nederlands kampioene houdt voorlopig zelf haar lippen stijf op elkaar over haar toekomst, maar verschillende ploegen zouden al interesse hebben getoond. Daarbij werd ook UAE Team ADQ veelvuldig genoemd. Begin dit jaar lanceerde analiste Marijn de Vries nog het gerucht dat Vollering een jaarsalaris van één miljoen euro aangeboden kreeg van UAE Team ADQ.

Volgens GCN is FDJ-SUEZ een van de voornaamste kandidaten om Vollering over te nemen van SD Worx-Protime. Stephen Delcourt, de teammanager van FDJ-SUEZ, liet eerder weten dat er gesprekken zijn geweest, maar dat de onderhandelingen spaak liepen. Movistar en Visma | Lease a Bike werden ook genoemd, maar deze teams willen of kunnen (om budgettaire redenen) niet aantrekken, weet WielerFlits. Daarnaast was er Lidl-Trek, dat echter ook lijkt te zijn afgehaakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.