Demi Vollering ‘verbaasd’ over statement SD Worx-Protime: “Nu niet bezig met een afscheid”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 17:44

Demi Vollering ‘verbaasd’ over statement SD Worx-Protime: “Nu niet bezig met een afscheid”

Demi Vollering was ‘verbaasd’ over het statement dat haar ploeg SD Worx-Protime woensdag de wereld instuurde. Dat heeft ze gezegd in gesprek met NU.nl. In het genoemde statement ging Erwin Janssen, de teammanager van SD Worx-Protime, in op aan het aanstaande vertrek van Vollering. Hij zei dat de ploeg de Nederlands kampioene een ‘genereus aanbod’ gedaan had, maar dat de Nederlands kampioene daar niet op gereageerd had.

“Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg”, reageerde Vollering bij NU.nl. “Maar verder ga ik het daar nu niet te veel over hebben. Vragen over mijn toekomst zullen de komende tijd nog genoeg komen. Ik wil me focussen op alle wedstrijden die dit jaar nog gaan komen, te beginnen zondag met de Ronde van Vlaanderen. Ik ben nu niet bezig met een afscheid.”

Woensdag, voorafgaand aan Dwars door Vlaanderen, had ploegleider Danny Stam aan GCN laten weten dat Vollering in 2025 niet meer voor SD Worx-Protime rijdt. Hij zei dat het een ‘kwestie van budget’ was dat ze Vollering niet aan boord konden houden. “Je moet als ploeg keuzes maken en op een gegeven moment kan iets of iemand weggaan. Maar ik denk dat het duidelijk is dat we niet twee rensters van dat niveau in ons team kunnen behouden”, doelde hij op Vollering en Lotte Kopecky, die eerder al bijtekende tot eind 2028.

In een statement reageerde Erwin Janssen vervolgens op het het nieuws dat Stam naar buiten had gebracht. “We hebben Demi een genereus aanbod gedaan en aangegeven dat hierop gereageerd kon worden voor een bepaalde datum. Het management van Vollering heeft hier niet op gereageerd. Daarom gaan wij ervan uit dat Vollering de ploeg zal verlaten aan het eind van het jaar. Maar de de berichten dat we recent met Demi of haar management hierover hebben gesproken, is niet waar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.