Denise Betsema verslaat Sanne Cant in Sluitingsprijs Oostmalle
foto: Cor Vos
zondag 21 februari 2021 om 14:30

Denise Betsema verslaat Sanne Cant in Sluitingsprijs Oostmalle

Denise Betsema heeft zondag de laatste veldrit van het seizoen op haar naam geschreven. De Texelse van Pauwels Sauzen-Bingoal was in de Sluitingsprijs Oostmalle een klasse apart. Halverwege de cross wist ze Sanne Cant af te schudden. De derde plaats was weggelegd voor Inge van der Heijden.

Sanne Cant begon voortvarend aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De Belgische kampioene kreeg Denise Betsema en Inge van er Heijden mee. Annemarie Worst moest, net als Aniek van Alphen, achtervolgen en haakte af met materiaalpech. Vooraan bleken Cant en Betsema over de beste benen te beschikken.

De kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal sloeg vervolgens een gat met Cant en breidde dat steeds verder uit. Bij het ingaan van de vijfde ronde was het verschil ongeveer 17 seconden. Die voorsprong groeide vervolgens gestaag richting de halve minuut, waardoor Betsema uitgebreid tijd had om de zege te vieren.

Sanne Cant werd uiteindelijk verdienstelijk tweede in de slotcross, die in Oostmalle verreden werd in een heerlijk lentezonnetje. Het podium werd gecompleteerd door Inge van der Heijden.

Sluitingsprijs Oostmalle 2021
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Denise Betsema in 44m12s
2. flag-be Sanne Cant op 41s
3. flag-nl Inge van der Heijden op 56s
4. flag-nl Aniek van Alphen op 1m30s
5. flag-nl Annemarie Worst op 1m50s
6. flag-be Alicia Franck op 2m10s
7. flag-be Loes Sels op 2m24s
8. flag-nl Fem van Empel op 2m27s
9. flag-it Alice Maria Arzuffi op 2m34s
10. flag-be Marthe Truyen op 2m50s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.