Derde eindwinst voor Gilbert in Ster ZLM Toer: “Perfecte vijfdaagse”
zondag 22 juni 2014 om 17:00

Derde eindwinst voor Gilbert in Ster ZLM Toer: “Perfecte vijfdaagse”

Philippe Gilbert koerst graag in Nederland. In 2012 werd hij in de heuvels van Limburg wereldkampioen. Op datzelfde terrein was hij ook al driemaal de beste in de Amstel Gold Race. Aan die imposante zegereeks in ons land kan sinds vanmiddag een nieuwe zege worden toegeschreven. De renner van BMC won in Boxtel voor de derde keer het eindklassement van de Ster ZLM Toer.

“Het is een perfecte vijfdaagse geweest”, lacht de Waal kort na de podiumceremonie. “Ik ben blij dat ik deze mooie koers opnieuw heb kunnen winnen”, vertelt hij aan WielerFlits. Gilbert begon de rittenkoers voortvarend met proloogwinst in Bladel. In de tweede rit verloor hij wegens bonificatieseconden de leiderstrui aan de ritwinnaar in Sint Willebrord, Marcel Kittel.

De afstand van de leiderstrui bleek uiteindelijk maar van korte duur. In de voorlaatste rit, met aankomst op de stuwdam van La Gileppe, greep de 31-jarige renner van BMC opnieuw naar de macht door solo de finishlijn te passeren. In de laatste, vlakke rit kwam zijn gele leiderstrui vervolgens niet meer in gevaar.

Ondanks zijn goede vorm slaat de Waal de Tour de France over. Zijn eerst volgende wedstrijd is het Belgisch kampioenschap in Wielsbeke, aankomende zondag. Op het vlakke parcours is Gilbert niet de topfavoriet, erkent hij. “Volgende week is ander verhaal. We gaan zien wat ik daar kan doen”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.