zondag 12 december 2021 om 18:09

Derde zege op rij voor Wout van Aert: “Het gaat beter dan ik had durven denken”

Video Wout van Aert heeft tot nu toe een score van 100% in zijn veldritten deze winter. De kopman van Jumbo-Visma reed in de tweede ronde van de Wereldbeker van Val di Sole weg bij de rest en soleerde overtuigend naar de zege in de sneeuwcross. “Het was echte sport wat we gezien hebben vandaag”, vertelt hij.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook de Belgische kampioen maakte foutjes op het extreem technische parcours, moest hij toegeven na afloop. “Ik denk dat het niet zozeer ging om fouten voorkomen, maar om vooruit te blijven gaan”, lacht hij. “Je moet die fouten vergeten, je focus hervinden en zo snel mogelijk proberen te rijden. En vooral zo smooth mogelijk.”

Het Alpenparcours stemde Van Aert uiterst tevreden. “We hebben veel spektakel gezien. Dit is sport op het hoogste niveau en op een geweldige locatie. Deze race heeft bewezen dat je veldrijden overal kan doen. In een park in een grote stad, maar ook in de bergen. Dat hebben we bewezen. Het is mooi dat ik het heb mee kunnen maken en dat ik er onderdeel van ben”, geeft hij aan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

Volgende week ontbreekt Van Aert in Rucphen en Namen. “In Dendermonde kom ik terug. Volgende week ben ik er niet vanwege een trainingskamp met de ploeg, en daarna rijd ik een volle kerstperiode met bijna alle races. Dit was in ieder geval een goede start van het seizoen (met zeges in Boom, Essen en Val di Sole, red.) en ik hoop op een mooi restant van het seizoen”, kijkt de Jumbo-Visma-renner vooruit.

‘Het gaat beter dan ik had durven denken’
“Het was echt afzien”, voegde Van Aert er later nog aan toe voor de camera van WielerFlits. “Met de koude en de hoogte moest ik er echt voor werken. Ik heb mij er niet op voorbereid. Je komt heel diepe sporen in, dat is als in het zand. Maar de stukken waar het glibberen was, was het op ervaring.”

“De reis is wel een nadeel geweest. Het was even afwachten hoe ik zou reageren, maar het liep goed. Daar ga ik nu niet over klagen”, lacht hij. “Het zal niet lang meer duren, die 100% score. Het gaat beter dan ik had durven denken. Je hoopt dat je vertrokken bent, maar Mathieu moet er nog bij komen. Om hem maar meteen te noemen. En iemand als Pidcock wordt ook alleen maar beter. Ik denk dat het nog interessant zal worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.