Dertien renners in voorselectie Tour bij Giant-Shimano
maandag 16 juni 2014 om 15:09

Dertien renners in voorselectie Tour bij Giant-Shimano

giant-shimano

foto: Sirotti

Giant-Shimano heeft dertien renners in de voorselectie voor de Tour de France opgenomen. De Duitse sprinters Marcel Kittel en John Degenkolb zijn daarin een zekerheid, meldt de ploeg.

“Mijn doelstelling en de doelstelling van het team komen overeen: een etappe winnen”, zegt Kittel die momenteel terugkeert van een hoogtestage op de Sierra Nevada. De 26-jarige renner won vorig jaar vier ritten in de drieweekse door Frankrijk. “Het succes van vorig jaar betekent niet dat het ons nu komt aanwaaien.”

Elf renners maken kans op de zeven overgebleven plekken. Onder hen vijf Nederlanders: Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort, Albert Timmer en Tom Veelers. De Tour de France begint op zaterdag 5 juli in het Engelse Leeds.

Voorselectie Giant-Shimano voor Tour de France (5 t/m 27 juli)
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Roy Curvers
flag-be Bert De Backer
flag-de John Degenkolb
flag-be Dries Devenyns
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-cn Cheng Ji
flag-de Marcel Kittel
flag-nl Koen De Kort
flag-nl Albert Timmer
flag-nl Tom Veelers

Warren Barguil mikt op Ronde van Spanje
Grote afwezige in de voorselectie is de 22-jarige Warren Barguil. De Franse klimmer, in 2013 nog tweemaal succesvol in de Ronde van Spanje, moet de Tour missen om opnieuw te pieken in de Ronde van Spanje.

“In het proces om hem zo goed mogelijk te ontwikkelen telt de lange termijn. Uitgekiend teamwork is de sleutel om mee te doen voor het klassement”, zegt Iwan Spekenbrink, ploegmanager van Giant-Shimano. “Er is een hele groep met jonge, getalenteerde renners die tegelijkertijd met Warren zullen groeien zodat we in de komende jaren als een team kunnen strijden in de grote rondes.”

Lees ook
Team NetApp-Endura maakt voorselectie Tour de France bekend

Voorselectie FDJ.fr

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.