Devenyns: “Ik ben geen winnaar, maar kan een klassieker winnen”
woensdag 16 april 2014 om 10:35

Devenyns: “Ik ben geen winnaar, maar kan een klassieker winnen”

Dries Devenyns

foto: Sirotti

Dries Devenyns rijdt sinds dit voorjaar voor Giant-Shimano. De Belg staat vandaag aan de start van de Brabantse Pijl en is er van overtuigd dat hij ooit in zijn carrière een mooie klassieker op zijn kan schrijven.

De 30-jarige renner kon afgelopen winter ook blijven bij Omega Pharma-Quick Step. “Maar ik wilde er weg om de Vlaamse koersen te rijden, de wedstrijden waar mijn passie naar uit gaat”, zegt hij tegen het Gazet van Antwerpen. Hij was echter nooit een zekerheid bij die ploeg. “Terwijl ik de ploeg in die koersen nooit ontgoochelde. Botsende ambities dus.”

Devenyns denkt te weten dat hij een klassieker kan winnen, ook al is hij geen winnaar. “Maar als Nuyens en Vansummeren op een goede dag een klassieker kunnen winnen, moet mij dat ook lukken. Ik reken mij tot die categorie van renners.”

De komende week is voor de renner in dienst van Giant-Shimano ook een belangrijke week. “De Brabantse Pijl is een hele mooie koers, waar ik al twee keer de top tien haalde. Ooit wil ik die op mijn palmares. Ook de Amstel Gold Race inspireert mij. Nog lastiger en nerveuzer.” Hij denkt altijd met plezier terug aan Limburg.

Devenyns eindigde dit jaar achtste in de Omloop Het Nieuwsblad. In de Ronde van Vlaanderen werd hij veertiende, vlak voor kopman John Degenkolb. In Gent-Wevelgem hielp hij de Duitser mee naar winst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.