Deze crossen staan voorlopig op de kalender voor Mathieu van der Poel

Deze crossen staan voorlopig op de kalender voor Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

donderdag 8 oktober 2020 om 17:56

Mathieu van der Poel zal deze winter al zeker zijn opwachting maken in zes topcrossen. Golazo, organisator van de Trofee Veldrijden, heeft wereldkampioen Van der Poel weten te strikken voor vier manches in december en januari en twee andere Golazo-veldritten in die periode.

Het gaat om de Scheldecross in Antwerpen (12 december), de Wereldbeker veldrijden van Namen (20 december), de Azencross in Loenhout (29 december) en de Ethias Cross Bredene (30 december). In 2021 zal hij dan nog deelnemen aan de Grote Prijs Sven Nys in Baal (1 januari) en de Flandriencross van Hamme (23 januari).

De overige manches van de Trofee Veldrijden vallen buiten de periode waarin Van der Poel deze winter crosst. “Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen”, aldus de regerend wereldkampioen.

“We zullen binnenkort extra crossen bekendmaken”
“Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken. Hoe dan ook kijk ik ernaar uit om deze winter weer het beste van mezelf te geven”, zo laat Van der Poel weten.

De renner van Alpecin-Fenix zal ongetwijfeld wachten op de nieuwe en compacte veldritkalender van de UCI. De internationale wielerunie is druk bezig om, na het afhaken van verschillende topcrossen, een nieuwe kalender samen te stellen.

Christophe Impens van Golazo is een tevreden man. “Mathieu rijdt maar twee maanden in het veld, dus we zijn erg blij dat we hem in zes van onze crossen aan de start krijgen. We doen er alles aan om alle acht manches van de Trofee Veldrijden te kunnen laten doorgaan. Het is fijn dat een topper als Mathieu dat dan ook weet te appreciëren.”

De zes Golazo-crossen op het programma van Mathieu van der Poel:
– 12/12 Scheldecross Antwerpen (Trofee Veldrijden)
– 20/12 UCI World Cup Namur
– 29/12 Azencross Loenhout (Trofee Veldrijden)
– 30/12 Ethias Cross Bredene
– 01/01 GP Sven Nys Baal (Trofee Veldrijden)
– 23/01 Flandriencross Hamme (Trofee Veldrijden)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.