Dieter Vanthourenhout verraste met 11de plaats in Hoogerheide

Dieter Vanthourenhout verraste met 11de plaats in Hoogerheide

©Photopress.be

maandag 28 januari 2019 om 17:23
Interview

Een 19de plaats in Bern. Dat was tot voor gisteren het beste resultaat van Dieter Vanthourenhout in een Wereldbeker, deze winter. Dan deed hij in Hoogerheide een stuk beter.  Terwijl broer Michael in de zetel in slaap sukkelde, overtrof de 33-jarige West-Vlaming zichzelf met een 11de stek. 

Dieter Vanthourenhout en zware modderomlopen, dat is normaal geen geslaagd huwelijk. Ook gisteren kwam de oudere broer van de vice-wereldkampioen met een bang hartje aan de start. “Toen ik de omloop verkende, zei ik al tegen mijn vader: ‘Het zal niet voor vandaag zijn.’ Maar toen we aan de eerste honderden meters van de wedstrijd bezig waren, voelde ik meteen dat de benen wel heel goed waren.”

Verrassend, vond Dieter zelf. “Omdat ik zaterdag in Zonnebeke kant noch wal raakte. Na Pontchâteau werd ik wat verkouden, waardoor ik de voorbije week amper op de fiets zat. De Kasteelcross was dan ook een tegenvaller. In een veel minder sterk deelnemersveld als dat op de Brabantse Wal, werd ik pas 13de. Dan is dit inderdaad een ferme opsteker.”

Niet opblazen
Niet dat Vanthourenhout een blitzstart kende. “Ik was niet al te best weg en besloot ook snel om me niet op te blazen. Maar toen ik voor mij een groepje met een achttal renners dat voor de tiende plaats reed, opmerkte, kreeg ik verse moed. Uiteindelijk is het nog jammer dat ik net niet in de top tien finishte. Maar ik ben hier uiteraard vooral tevreden mee.”

Uitgerekend in een wedstrijd waarin broer Michael forfait moest geven na een voedselvergiftiging. “Tja, met mijn goede prestatie schiet Michael uiteraard niet op. Hij verliest hier vandaag nog een paar plaatsen in het eindklassement van de Wereldbeker. Laat ons vooral hopen dat hij snel opnieuw de oude is en in Bogense op volle sterkte aan het WK kan deelnemen. Zondagnamiddag was het in elk geval nog niet zoals het moest, hij was in zijn zetel in slaap gesukkeld. Dat overkomt hem zelden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.