Dieven beroven Vital Concept-B&B Hotels van fietsen in Ruta del Sol
foto: Vital Concept-B&B Hotels
donderdag 21 februari 2019 om 11:05

Dieven beroven Vital Concept-B&B Hotels van fietsen in Ruta del Sol

Fietsendieven hebben vannacht toegeslagen in de Ruta del Sol. Vital Concept-B&B Hotels is namelijk beroofd van bijna al haar wegfietsen, meldt VeloPro.

Volgens het Franse medium zijn twaalf van de veertien Orbea’s die met het team naar Spanje zijn afgereisd niet meer in handen van de ploeg. De tijdritfietsen zijn door de boeven niet aangeraakt.

Door de diefstal was het even de vraag of Steven Lammertink (die sinds 2018 zijn brood verdient bij de Franse formatie) en zijn ploeggenoten vandaag wel konden starten in de 216 kilometer lange etappe van Sevilla naar Torredonjimeno. Maar intussen beschikt de ploeg weer over het nodige materiaal, meldt ploegleider Didier Rous verheugd.

Een fietsenzaak in Córdoba, waar de de renners vandaag doorheen rijden, geeft enkele Orbea’s in bruikleen en ook andere ploegen schieten te hulp. Euskadi-Murias en Fundación Euskadi stelden fietsen ter beschikking, waardoor de ploeg de Vuelta a Andalucia kan blijven betwisten. Via Twitter laat Vital Concept-B&B Hotels dat het dankbaar is voor de steun.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.