Dimension Data verlengt met Vuelta-ritwinnaar Ben King
foto: Sirotti
maandag 3 september 2018 om 10:48

Dimension Data verlengt met Vuelta-ritwinnaar Ben King

Dimension Data heeft Ben King beloond met een nieuw contract voor zijn goede prestaties in de Vuelta. De tweevoudig ritwinnaar heeft een contract tot het einde van 2019 getekend. Ook ploeggenoten Edvald Boasson Hagen en Reinardt Janse van Rensburg hebben hun contract met een jaar verlengd. Dit meldt de Zuid-Afrikaanse ploeg op haar website.

In de Vuelta pakte King op twee aankomsten bergop de ritzege. Het waren zijn eerste overwinningen op WorldTour-niveau en wordt door zijn ploeg daarvoor beloond. “Ik ben extreem blij dat Ben, Edvald en Reinardt door willen gaan met Dimension Data. Ze voegen zoveel toe aan het team, zowel op als naast de fiets. Het team streeft ernaar om individuen te helpen bij het realiseren van hun dromen. Met de winst van Ben in de Vuelta zien we wat die overwinning voor hem betekent”, aldus ploegmanager Douglas Ryder.

Het wordt voor King zijn derde seizoen in Zuid-Afrikaanse dienst. Boasson Hagen gaat voor zijn vijfde jaar en Janse van Rensburg gaat al op voor zijn achtste jaar in dienst.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 september 2018 11:02
Verrassend dat Boasson Hagen blijft. Hij werd aan verschillende ploegen gelinkt. Tijdens de Tour was er zelfs sprake van een overgang naar Quickstep. Wellicht dat het definitieve vertrek van Cavendish het mogelijk maakt.
  3 september 2018 11:28
  Leuk die twee voorbeelden waarbij op het laatst opeens gepresteerd wordt. Maar daar staan 30 renners tegenover die einde contract zijn en geen boost hebben in hun prestaties.
  Het wielrennen barst van de één of twee jaar contracten dus er is vaak een fors deel van de renners einde contract. Iemand met enig gevoel voor waarheidsvinding ziet meteen dat maar een zeer klein deel op het einde van het contract opvallend presteert.
  Ook niet zo gek want het is mega ouderwetse ondoordachte psychologie. Veel renners zullen juist last hebben van de extra stress. Het is maar één kleine groep die weinig last heeft van stress en er juist meer gemotiveerd door wordt. Waarschijnlijker is dus dat er simpelweg veel renners aan het eind van het jaar einde contract zijn en een deel wint wat ondanks de negatieve gevolgen van extra stress.
3 september 2018 11:07
Voor King te hopen dat hij de deal nog niet rond was voor afgelopen Maandag..
  3 september 2018 11:16
  Ik denk eerder dat z'n presteren een gevolg is van het nog moeten verdienen van een contract. Dat zie je toch wel vaak terug in het najaar. Contractloze renners die opeens opstaan. Die dan extra gemotiveerd zijn. Vorig jaar de Pool van Lotto ook die opeens vloog in de Vuelta en dit jaar niet meer vooruit komt. King haalt nu in een week tijd meer CQ-punten dan dat hij de afgelopen 10 jaar in volledige seizoenen gehaald heeft. Ik hoop dat ie dit allemaal schoon geflikt heeft. De progressie is best opvallend. Al krijgt ie ook wel twee keer een voorsprong cadeau van de beste klimmer in de kopgroep.
3 september 2018 11:21
Uit een contract van 1 jaar spreekt niet direct een groot vertrouwen dat King in de toekomst dit soort prestaties zal blijven herhalen.
  3 september 2018 11:30
  Nou ja, hij is al 29 natuurlijk en heeft tot deze Vuelta niet bepaald structureel prestaties geleverd. En ook deze overwinningen zijn louter ontstaan vanuit de vroege vlucht met genoeg voorsprong op de echte specialisten in het peloton. Het is niet dat hij de topklimmers in een directe confrontatie heeft verslagen. Er is ook niet bepaald een gebrek aan knechten van dat niveau.

  Daarnaast kan een kort contract juist het gevolg zijn van deze prestaties. Ook in DDD hun belang dat hij zoiets weer presteert in dezelfde periode van het seizoen, want het lijken inderdaad niet meer of minder dan ''einde contract''-prestaties.
3 september 2018 11:37
Voor EBH wel fijn als hij eens als kopman naar de Tour mag. De afgelopen jaren moest hij steeds wachten tot Cavendish klaar was, terwijl EBH zelf in de Tour vaak erg goed is.

Die "eindecontractprestaties" zijn wel interessant ja. Uran vorig jaar was ook een mooi voorbeeld.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.